Mušičarenje

U Mostaru natjecanje u sportskom ribolovu

Sport / Flash | 08. 09. 2015. u 10:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će ovoga vikenda, 12. i 13. rujna, biti domaćin VI. kupa jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju.

Oko pedesetak sportskih ribolovaca iz Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine pokazat će svoje vještine na rijeci Buni.

Dužina staze na kojoj će se održati natjecanje je 9 kilometara. Staza se odlikuje čistom i pitkom vodom te pristupačnim terenima prikladnim za mušičarenje. Na stazi je dominantna mekousna pastrva.

Prema pravilima natjecanja, boduju se ribe duže od 20 centimetara koje se nakon mjerenja vraćaju u vodu. U sklopu natjecanja planirane su tri trosatne ribolovne sesije, dvije u subotu i jedna u nedjelju, nakon čega će biti poznati najuspješniji natjecatelji.

Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Udruge sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Sulejmana Ćurića, pripreme za ovo natjecanje privode se kraju i sve protiče u najboljem redu.

"Nadamo se da će ovo natjecanje biti velika promidžba Mostara. Od samog događaja ne očekujemo nikakvu financijsku dobit, ali očekujemo da će sudionici provesti nekoliko lijepih dana tu kod nas i da će već sljedeće godine kao gosti doći u turistički ribolov", istaknuo je Ćurić.

Svečano otvaranje VI. kupa jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održat će se u petak, 11. rujna, u 18 sati, na igralištu Osnovne škole u Blagaju, dok je svečano proglašenje pobjednika planirano u nedjelju, 13. rujna, u 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close