Zaključak HNS-a

U Milanu se dogodio "atentat na hrvatski nogomet"

Sport / Nogomet | 18. 11. 2014. u 13:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović naglasio je u utorak kako su huliganski izgredi u Milanu na utakmici Italija - Hrvatska bili 'atentat na hrvatski nogomet' dodavši kako je nevjerojatno da je dio hrvatskih navijača želio da se hrvatska reprezentacija drastično kazni.

"Tragično je da se nakon ovakve dobre utakmice, u kojoj smo nadigrali Talijane, hrvatska i svjetska sportska javnost bave huliganizmom. Nismo mogli vjerovati da to ludilo može ići tako daleko. Rušiti svoju reprezentaciju je izvan svake pameti," kazao je Vrbanović dodavši: "Ovo je bio atentat na hrvatski nogomet."

Vrbanović je istaknuo kako je u HNS stigao izvještaj Disciplinske komisije UEFA-e napisan na 15 stranica, a javio se i FARE koji je u svom izvještaju prikupio fotografije navijača s kukastim križem i velikom slovom U.

"Uefa će donijeti odluku za desetak dana. Potpuno smo svjesni da ćemo biti kažnjeni. Mi ćemo sa svoje strane pokušati dokazati da smo kao gost puno toga učinili u preventivi. Sigurno ćemo biti novčano kažnjeni, a ostalom ne želim nagađati," kazao je izvršni predsjednik HNS-a.

Vrbanović je naglasio kako je preko HNS-a 6.602 navijača kupilo ulaznice i čitava ta grupa ljudi nije napravila niti jedan incident. Međutim, nešto više od 2.000 navijača je kupilo ulaznice u Ljubljani i Trstu, a među njima je bilo 350-400 rizičnih navijača.

Upozoren je Talijanski nogometni savez da su skloni pirotehnici i rasističkih ispadima. Preporučen je detaljan pregled, a na kraju se ispostavilo da je to ta skupina navijača koja je upotrijebila pirotehniku.

Tvrdnje da je svemu uzrok revolt protiv Zdravka Mamića Vrbanović je potpuno odbacio.

"Bilo je i ranije navijačkih izgreda. Pa nisu na Malti ili u Livornu navijači imali revolt prema Zdravku Mamiću? To je čisti huliganizam," naglasio je Vrbanović, dok je Cvrk dodao kako su hrvatski klubovi i reprezentacija do sada platili oko tri milijuna eura kazni.

Kopirati
Drag cursor here to close