Vozio ukradenu hondu

U Makedoniji uhapšen reprezentativac Srbije

Sport / Košarka | 30. 09. 2014. u 07:45 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši košarkaški reprezentativac SR Jugoslavije Dejan Koturović (41) 16 dana je u pritvoru u zatvoru u Gevgelija u Makedoniji, pošto je uhapšen na graničnom prijelazu "Bogorodica" zbog sumnje da je lažirao dokumente, objavili su makedonski mediji.

Po informacijama iz policije i suda, Koturović se 13. rujna, kada je uhapšen, vraćao iz Bugarske, a u Makedoniju je ušao preko Grčke, prenosi Blic.

Tada je rutinskom kontrolom granične policije utvrđeno da broj šasije automobila "honda CRV" bugarske registracije, kojim je Koturović upravljao, nije originalan, nego prepravljen.

Mediji u Makedoniji navode da je nakon otvaranja istrage policija utvrdila da je automobil kojim je upravljao Koturović, ukraden i da je krađa prijavljena u Bugarskoj.

Osnovni sud u Đevđeliji je nakon hapšenja Koturoviću odredio pritvor u trajanju od osam dana, ali pošto je otvoren predmet, pritvor je produžen do početka suđenja.

Koturović je kao reprezentativac bivše SR Jugoslavije osvojio europsko zlato 1995. i svjetsko zlato 2002. Igrao je za Partizan, Ulker, Albu, Tau Ceramicu i Virtus, a bio je i član NBA momčadi Phoenixa i Bostona.

Kopirati
Drag cursor here to close