Namještanje

U Engleskoj je sumnjivo i kad pojedete sendvič na stadionu

Sport / Nogomet | 21. 02. 2017. u 16:37 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod nas i za namještanje osuđivani igrači nisu sumnjivi, no u Engleskoj, domovini klađenja, sumnjiv je svaki potez koji može odvesti do nelegalne zarade na sportskim terenima. 

Tako je Britanska Komisija za klađenje pokrenula je istragu protiv vratara engleskog petoligaša Sutton Uniteda Waynea Shawa (46) koji je za vrijeme utakmice FA kupa protiv Arsenala pojeo sendvič!?

Zašto je došlo do istrage? 

Problem je nastao, prenosi Hina, kada je otkriveno kako je jedna kladionica prije utakmice imala ponudu da će Shaw pojesti sendvič za vrijeme utakmice.

Omjer da će to učiniti bio je 8-1. Shaw, koji ima 115 kilograma i uglavnom grije klupu, kasnije je priznao kako je znao za ponudu kladionice.



"Nekoliko prijatelja mi je prije utakmice reklo o ponudi kladionice. Rekao sam im da o tome ne znam ništa, ali i da nisam jeo cijeli dan i kako bi kasnije mogao nešto pojesti. Kada smo obavili sve zamjene i gubili smo 0-2, otišao sam u kuhinju. Mislim da su neki moji prijatelji uplatili novac, ali nama u momčadi klađenje nije dozvoljeno," priznala je legenda kluba.

Shaw je dodao kako se nada da će ga u lokalnom sada pubu čekati piva i snedvič.

"Sve je to bila šala," dodao je.

Međutim, vodstvu kluba i menadžeru Paulu Doswellu njegov potez nije bio smiješan.

"Wayne je svojim potezom bacio sjenu na cijelu momčad. On je postao zvijezda jer ima 130 kilograma, a sada je želio dodatnu pažnju medija. Mislim da nas njegov potez nije pokazao u najboljem svjetlu," kazao je Doswell.

Da je situacija ozbiljna, potvrdila je i kasnija odluka Shawa da na svoju štetu raskine ugovor s Sutton Unitedom. 

Kopirati
Drag cursor here to close