povratak u realnost

Tuzlaci odustali od titule?, "Drina nas je osvijestila"

Sport / Nogomet | 03. 05. 2016. u 14:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Titula prvaka je završena priča nakon tri poraza u posljednje četiri domaće utakmice, pa se Tuzlaci okreću borbi za Europu.

Ostalo je finale Kup BiH, ali Tuzlaci žele Europu osigurati kroz plasman u Premijer ligi, o čemu je za Fenu govorio trener Slobode, Husref Musemić.

- U životu se dešavaju usponi i padovi. Jučer smo bili kandidati za prvaka, sada se borimo da ostanemo među prve tri ekipe. Zaboravilo se da je naš cilj u ovoj sezoni bio ostanak, jer se liga skraćuje. Krenulo nas je, ambicije su porasle, a onda nas je osvijestila Drina – kaže na početku razgovora Musemić, govoreći i o tome jesu li podcijenili Drinu.

- Rekao sam da snosim dio krivice za poraz, jer sam ukazao povjerenje nekim igračima koji ga nisu opravdali. Stalno kukaju kako nemaju prilike igrati, a kada sam im dao šansu, vidjeli ste što se desilo. Moram reći da smo igrali bez četvorice suspendiranih ili ozlijeđenih igrača. Osim toga, kada vratim film, pokazalo se da je Drina dobra ekipa, s dosta kvalitetnih igrača. Tri utakmice su pobijedili na strani, dobili su Radnika. Ali, unatoč svemu, nije nam se smio desiti ovakav poraz.

Sloboda je teoretski još u igri za dvostruku krunu, ali također u teoriji može ostati čak i bez Europe.

- S razlogom smo dva dana prije utakmice došli u Vitez. Da se izoliramo od javnosti, osvježimo i pripremimo za Travnik. Imam na raspolaganju sve igrače, vjerujem da ćemo se dići kao protiv Viteza. Da će biti lako – sigurno neće. Travnik nije trebao izgubiti od Mladosti, protiv Željezničara su bez četiri igrača bili blizu remija, vidjeli smo kako su isprašili Velež. Nama treba šest bodova da bi bili u Europskoj ligi. Nemamo izbora nego ići na pobjedu. Bit će jako, jako teško, ali sam po prirodi optimista. Ništa nije gotovo, dok nije gotovo – zaključio je Musemić.

Kopirati
Drag cursor here to close