FK Sloboda vs. NS BiH

Tuzlaci objavili ''rat Savezu''

Sport / Nogomet | 22. 06. 2017. u 14:36 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka Nogometnog saveza BiH o oduzimanju licence tuzlanskoj Slobodi izazvala je veliko nezadovoljstvo među brojnim simpatizerima kluba.

Članovi Udruge "Prijatelji FK Sloboda"najavili su nastavak pravne bitke, ali ne samo kroz nogometna tijela, nego i korištenjem pravosudnih instanci.

Tvrde kako su prilikom odlučivanja u procesu licenciranja zanemarene preporuke revizorske kuće koja radi za NS BiH, da se tijela Saveza proglase nenadležnim kod odlučivanja o dugovanjima prema četvorici bivših igrača, što je u biti osnovni problem u cijelom slučaju.

''U Savezu se nisu htjeli baviti svojim poslom, nego su stvar prelomili preko koljena, na štetu Slobode iza koje su stali svi istinski prijatelji sporta i cijeli grad'', navode.

Do koje mjere su stvari izmakle kontroli teško je reći, ali da ne vodi mirnom rješenju spora, pokazuje i veliki transparent kojim su članovi navijačke skupine Fukare najavili "rat Savezu", postavljen tijekom dana na mostu iznad najfrekventnije gradske prometnice.

Na društvenim mrežama ovaj "rat" je još očitiji, a nema nagovještaja da će se strasti smiriti.

U Slobodi podsjećaju i na sezonu 2008./2009. kada je momčad tadašnjeg trenera Sakiba Malkočevića izborila plasman u Europsku ligu, ali joj je licenca oduzeta i umjesto Tuzlaka "uskočio" je Široki Brijeg. Tek poslije, pred Arbitražnim povjerenstvom NS BiH, čelnici Slobode dokazali su da su u pravu, a Savez je bio obavezan Tuzlacima namiriti izgubljenu dobit u visini većoj od 200.000 maraka.

Sudski spor, ukoliko ne dobiju licencu, predsjednik Slobode Senad Mujkanović najavio je još na klupskoj press konferenciji 12. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close