Spektakl u mejdanu

Tuzla domaćin K1 World Grand Prix turnira

Sport / Ostali sportovi | 25. 10. 2016. u 07:17 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom engleskog Storm Gym K1 kluba i najveće svjetske organizacije K1, u tuzlanskom Mejdanu 3. prosinca bit će održan K-1 World Grand Prix Euro Championship turnir u kategoriji do 85 kg.

Na turniru će nastupiti borci iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Rumunjske, Španjolske, Engleske, Nizozemske i BiH, uz direktan televizijski prenos.

Karakteristika ovog turnira je da će se borci tokom jedne večeri morati boriti čak tri puta, a pobjednik turnira osvaja novčanu nagradu od 15.000 dolara. Borac koji izgubi u finalu će osvojiti nagradu od 5.000 dolara dok će treći i četvrti biti nagrađeni sa po 2.500 dolara.

“Želimo pokazati čitavom svijetu da je BiH sposobna besprijekorno organizirati jedan K-1 turnir na kojem će nastupiti vrhunski borci. Mi smo predložili dva bh. borca, to je prihvaćeno i ugovori su potpisani tako da će imati veliku priliku da se dokažu”, rekao je za portal tuzlanski.ba Amir Subašić, predstavnik K1 World Grand Prix Europe.

Isak Memišević, trener tuzlanskog kluba Skill Gym i suorganizator manifestacije, koji je zajedno sa Subašićem nekada trenirao jednog od najboljih kick-boksača u povijesti naše zemlje, Salku Zildžića, smatra kako je turnir osmorice u Mejdanu velika promocija Tuzle.

Za nekoliko dana trebala bi i službeno biti objavljena i imena svih sudionika turnira koji će nastupiti.

Publika u Mejdanu bit će u prilici pogledati između 14 i 16 super kvalitetnih borbi.

Kopirati
Drag cursor here to close