Unatoč zabranama

Troje ruskih atletičara prekršilo suspenziju IAAF-a

Sport / Flash | 20. 11. 2015. u 09:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletski savez Rusije priopćio je kako je troje njihovih sportaša prekršilo suspenziju koju je prošlog tjedna njihovoj federaciji zbog skandala sa dopingom izrekla Svjetska atletska federacija (IAAF), javlja Anadolu Agency (AA).

Prema toj suspenziji svim ruskim atletičarima zabranjeno je da sudjeluju u bilo kakvom međunarodnom natjecanju, te da mogu nastupiti samo na domaćim nadmetanjima. Mikhail Butkov, glavni tajnik AS Rusije rekao je da je o ovome obavijestio IAAF.

"Troje naših atletičara sudjelovalo je maratonima i utrkama održani 14. i 15. studenog, usprkos suspenziji", piše u Butkovoj pisanoj izjavi na web-stranici saveza.

Jedan od troje spomenutih atletičara vjerovatno je Viktor Ugarov koji je u nedjelju, 15. studenog pobijedio na maratonu u japanskom gradu Kazawa. To se dogodilo dva dana nakon izricanja suspenzije, nakon čega je diskvalificiran. Identitet druge dvije osobe još uvijek nije poznat.

Podsjetimo, Svjetska anti-doping agencija početkom studenog istaknula je kako je “Rusija sabotirala Olimpijske igre 2012. godine i zato treba biti suspendirana dok ne sredi svoje probleme sa dopingom”.

Prema nekim navodima, atletičari iz ove zemlje su potplatili svoje dužnosnike da im nabave nedozvoljene supstance ali i prikriju testove, zbog čega su do daljnjeg suspendirani.

Kopirati
Drag cursor here to close