Dva susreta u subotu

Treće kolo Premijer lige BIH: Derbi Zrinjskog i Radnika u Bijeljini

Sport / Nogomet | 05. 08. 2017. u 07:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susreti trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Zrinjskog, te Željezničara i Viteza igraju se danas.

Treće kolo je počelo sinoćnjom utakmicom između Širokog Brijega i Čelika, u kojoj je domaćin na ''Pecari'' deklasirao Zeničane sa 4:0.

Najzanimljiviji meč će biti odigran danas u Bijeljini, gdje ekipa Radnika dočekuje branitelje titule prvaka - Zrinjski iz Mostara, a isti dan Željezničar će na ''Grbavici'' odmjeriti snage s ekipom Viteza.

Sarajevski ''plavi'' u ovom susretu će se pod vodstvom trenera Admira Adžema pokušati iskupiti za poraz od ekipe Mladosti u prošlom kolu natjecanja.

U nedjelju će biti odigrane tri utakmice - Sarajevo će igrati protiv Goška, Borac protiv Mladosti, a Krupa protiv Slobode.

Sarajevo je veliki favorit na ''Koševu'' protiv novog premijerligaša Goška iz Gabele i ne bi trebao imati većih problema u pohodu na nove bodove.

S druge strane lider na ljestvici Borac neće imati lak zadatak protiv čvrste ekipe Mladosti iz Doboj - Kaknja, dok se tvrda utakmica očekuje i u Krupi, gdje istoimeni domaćin dočekuje tuzlansku Slobodu.

Kopirati
Drag cursor here to close