Kontra mraku, kontra sili

Torcida: Nećemo na silu ući na Poljud

Sport / Nogomet | 28. 11. 2014. u 23:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub navijača Hajduka opovrgnuo je medijske napise da će se subotu nakon prosvjeda na Rivi, zakazanog za 14 sati, uputiti na stadion Poljud i ući na tribine gledati utakmicu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige između Hajduka i Zagreba, a koja se, po odluci nogometnih vlasti, mora odigrati bez gledatelja.

"Prosvjed pod nazivom 'Kontra mraku, kontra sili' počet će i završit će na Rivi i nemamo namjeru ići na stadion Poljud gledati utakmicu Hajduk - Zagreb, nego ćemo mirno prosvjedovati na Rivi", rekao je danas za Hinu glasnogovornik Kluba navijača Torcida Damir Gruić.

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odbila je žalbu Hajduka i potvrdila odluku disciplinskog suca Prve hrvatske nogometne lige Krešimira Vlajačića kojom je splitski klub zbog nereda na utakmici 14. kola između Zadra i Hajduka kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice bez nazočnosti gledatelja na Poljudu.

Gruić je danas ocijenio "zlonamjernim podmetanjem" medijske informacije kako bi se nakon subotnjeg prosvjeda na Rivi Torcida mogla uputiti na poljudski stadion i ući na njega nasilno te promatrati utakmicu Hajduka i Zagreba, unatoč zabranjenoj nazočnosti gledatelja na toj utakmici.

"Nema govora o nekakvom pokušaju ili želji za ulaskom na stadion Poljud kako bi promatrali tu utakmicu, a nećemo niti odlaziti do kruga stadiona", kazao je u petak Gruić.

Po njegovim riječima Torcida se ne želi dovesti u situaciju da netko iskoristi subotonji prosvjed, odnosno da se pojave, kako je rekao "nekakvi provokatori kojim bi odgovaralo da u subotu u Splitu izbiju neredi".

Kopirati
Drag cursor here to close