Plemići čekaju Bordo tim

Todorović: Sarajevo je pod većim pritiskom

Sport / Nogomet | 21. 10. 2016. u 10:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi 13. kola Premijer lige igra se u Mostaru gdje Zrinjski dočekuje Sarajevo.

Plemići su u prilici velikog rivala gurnuti na minus jedanaest, čega su svjesni, ali znaju da ih čeka potencijalno najteža utakmica do sada.

“Nismo imali puno vremena od utakmice sa Veležom u kojoj smo stekli dobru prednost i odmorili neke igrače. Sada nas čeka utakmica sa Sarajevom koje nas je jedino pobijedilo u prvenstvu”, uveo je u druženje s novinarima trener Vinko Marinović.

“Utakmica pred nama je izuzetno je važna, očekujem da igrači daju maksimum i da se revanširamo za poraz. Teren će biti težak, a i derbiji su takve utakmice u kojima može odlučiti jedna greška. Stoga moramo biti maksimalno koncentrirani, a bude li tako, vjerujem da možemo do povoljnog rezultata”, dodao je strateg lidera. 

Bordo tim se u posljednje vrijeme počeo dizati...

“Da, počeli su lošije, ali kako je vrijeme odmicalo i dolaskom trenera Janjoša, podigli su se u formi. Nisu toliko efikasni, ali stvaraju šanse. Bez poraza su u gostima, izgubili su samo Krupe. Igraju kompaktno, čvrsto, neće nam biti lako”. 

Pa ipak, bez obzira na sav oprez, Mostarci znaju da je ovo velika prilika nokautirati jednog od rivala...

“Mi imamo određenu prednost i priliku udaljiti Sarajevo od sebe, ali po meni su oni uz Željezničar jedan od naših najvećih rivala, s tim da ćemo vidjeti i u kakvom je stanju Široki.”

Tabela kaže drukčije, jer druga je Krupa. 

“Krupa je odigrala izvanredno dosadašnji dio, ali po meni je fokus na tri-četiri ekipe koje svake godine pretendiraju na titulu”, apostrofirao je Marinović.

Vraćajući se na poraz s Koševa iz 2. kola, istaknuo je da je to jednostavno bio loš dan. 

“Analizirali smo tu utakmicu. Ostavljali smo protivniku dosta prostora između linija, a oni su to znali kazniti i došli do prednosti u prvom poluvremenu. Možda smo kasnije preko Todorovića mogli do izjednačenja u čemu nismo uspjeli, nakon čega su oni došli d drugog gola. Taktički nismo odradili posao kako smo željeli, ekipa nije odigrala kako smo se dogovorili i došao je taj poraz”, zaključio je. 

Todorović: Duljević i Ahmetović najopasniji

Problema s kadrom, barem većih, nema - Barić neće biti u kombinacijama, Žeravica ima manjih problema, također sa leđima. Unutra će sigurno biti jedan od najvažnijih pojedinaca - Ognjen Todorović, a on očekuje tijesan derbi protiv svog bivšeg kluba. 

“Svaki derbi je kao i uvijek zahtjevan, a ovaj će to biiti zbog terena i kvalitete protivnika. Sarajevo ima samo taj jedan poraz i moramo ih shvatiti ozbiljno. Očekujem pobjedu, ali ne smije ih se podcijeniti, jer od Sarajeva prijeti najveća opasnost u borbi za naslov”, rekao je lijevokrilni ofenzivac.  

Zrinjski je u posljednje četiri sezone u Mostaru bez pobjede protiv Sarajeva...

“To samo govori da oni ovdje tradicionalno dobro igraju. Možda smo u nekoj psihičkoj prednosti, ali nikada ih ne treba otpisati”, ocijenio je. 

Istaknuo je i pojedince koje posebno cijeni. 

“Od Duljevića i Ahmetovića prjeti najveća opasnost, oni najviše rade za ekipu. Stvaraju puno šansi, a nikada ne znate kad će odčepiti. Kažu obrana im je najslabiji dio tima, ali oni malo golova primaju”, rekao je pa istaknuo i jednu manu protivnika.

“Mislim da su pod većim pritiskom. Jer Sarajevo kao Sarajevo uvijek ide na vrh. Od njih se uvijek očekuje da pobijede, bilo gdje. A ako izgube ovdje, pobjeći ćemo im na plus jedanaest, a to bi bilo ogromna razlika”, zaključio je Todorović. 

Utakmica Zrinjski - Sarajevo igra se u subotu Pod Bijelim brijegom od 16 sati. 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close