Albanija - Srbija

Tirana: Kamenovan autobus s igračima Srbije

Vijesti / Crna Kronika | 07. 10. 2015. u 18:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autobus s nogometašima Srbije kamenovan je danas u Tirani, potvrdio je Tanjugu potpredsjednik nacionalnog saveza (FSS) Savo Milošević.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela, gde će reprezentacija Srbije prenoćiti do odlaska u Elbasan, mjesto odigravanja kvalifikacijske utakmice za prvenstvo Europe sa domaćom reprezentacijom Albanije.


Na autobusu s igračima Srbije razbijeno je staklo, svi igrači bili su šokirani huliganskim ispadom, a prema Miloševićevim riječima nitko nije ozlijeđen.

U pratnji policije reprezentativci Srbije sigurno su stigli u hotel.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se sutra u Elbasanu od 20.45 sati.

Veleposlanik Albanije odbio primiti prosvjednu notu Srbije

Veleposlanik Albanije u Srbiji Ilir Bocka odbio je odazvati se pozivu Ministarstva vanjskih poslova Srbije da primi prosvjednu notu te zemlje.

"Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski veleposlanik Ilir Bocka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio odazvati se pozivu Ministarstva vanjskih poslova da primi prosvjednu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na nogometnu reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje 'da se nije ništa dogodilo' ", priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Ministarstvo vanjskih poslova će, zbog ovog neprimjerenog postupka, poduzeti odgovarajuće mjere u skladu s diplomatskom praksom, prenosi Tanjug.

Bocka je u srijedu navečer bio hitno pozvan u Ministarstvo vanjskih poslova Srbije kako bi mu bila uručena prosvjedna nota.

Kako je tada priopćilo srbijansko Ministarstvo, usprkos činjenici da je riječ o utakmici visokog rizika, incident svjedoči o ozbiljnim propustima mjerodavnih službi Albanije u organizaciji ove nogometne utakmice.

Srbija očekuje i zahtjeva da se nogometnoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno siguran daljnji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice.

Srbija očekuje da počinitelji ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, navedeno se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close