Stričević Safeta Sušića

Tino Sven Sušić briljira u Hrvatskoj: Volim Bosnu, Split i Hajduk

Sport / Flash | 20. 10. 2014. u 15:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve manje nećak, sve više igrač, pišu najutjecajniji mediji danas u Hrvatskoj o briljantnim partijama Tina Svena Sušića, prvotimca Hajduka i nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine čiji je izbornik Safet Sušić, Tinov stric.

Tino je središnja figura Hajdukove igre u ovoj sezoni sa pet golova i pet asistencija u 13 mečeva. Proteklog vikenda postigao je gol u prvenstvenom trijumfu Splićana nad Slaven Belupom u Koprivnici (1:0).

"Igramo sve bolje i to je dobro. Nadam se da ćemo nastaviti sa pobjedama i u narednom kolu kada nam u subotu u goste dolazi Lokomotiva. Uhvatili smo ritam i vjerujem da ćemo do kraja sezone odigrati kako najbolji navijači u Hrvatskoj od nas i očekuju", rekao je za Anadolu Agency (AA) Tino Sven Sušić.

Ipak, Hajduk je za vodećim Dinamom (32 boda) i Rijekom (28) mnogo zaostao. Tim sa Poljuda je treći na tabeli Hrvatske nogometne lige (HNL) sa 19 bodova.

"Za sada je naš cilj izgubiti što manje bodova i držati treće mjesto na tabeli. Nadamo se i kiksevima Rijeke i Dinama, pa da ih pokušamo stići. No, to će biti jako teško. Vjerujem da ćemo uspjeti održati treću poziciju u prvenstvu, te kroz Kup Hrvatske doći do ovosezonskog trofeja. Kup je jedan od naših vodećih ciljeva", kaže Sušić.

Hvaljen je u Hrvatskoj sa svih strana, a sve više se priča kako bi uskoro mogao napustiti Hajduk i karijeru nastaviti u nekom do klubova iz tzv. "liga petice". Ponuda je imao i u minulom ljetnom prijelaznom roku…

"Ne, ne želim se opteretiti ponudama. Sve te stvari prepuštam menadžeru. Sa Hajdukom imam ugovor do 2016. godine i koncentriran sam na igre u Hajduku i reprezentaciji BiH. Ostalo me trenutno ne zanima. Hajduk mi je puno pomogao, u Splitu mi je odlično. Vidjet ću bit će što će biti u budućnosti, nadam se najboljem za moju karijeru", istakao je Sušić, kojem, kako kaže, sve odgovora na Poljudu:

"Osjećam se super. Imam sreću jer gdje god igram prate me sjajni navijači, tako je slučaj kada god nosim dres BiH, ali i u svakom meču Hajduka. Isto tako, ovdje mi odgovara raditi i sa Igorom Tudorom, koji je odličan trener. Njegovi treninzi su kvalitetni, zbog čega posebno podižem nivo igre. Kod Tudora sam odigrao gotovo sve utakmice i nastojim mu se na terenu odužiti na najbolji način", ističe Tino.

Sušić je postao i ljubimac navijača slavnog splitskog kluba, vatrene navijačke grupe "Torcida". Ne samo on, i njegov suigrač iz reprezentacije, ali i kluba Avdija Vršajević u Splitu je posljednjih mjeseci jedna od omiljenijih sportskih ličnosti.

"Svi su me dobro prihvatili. Na početku sam imao malo straha igrati pred velikim brojem navijača kojima Hajduk znači puno, puno u životu. Sada je lakše, oslobodio sam se pritiska. Uistinu, Split je fantastičan grad. Avdiji i meni je fino, ljudi nas cijene, zaustavljaju na ulici, bodre, žele se slikati sa nama. Iskreno, volim našu Bosnu, ali i Split i Hajduk", naglasio je Tino Sven Sušić.

A o neplanirano malom broju bodova BiH nakon tri kola kvalifikacija za EURO 2016, u kojem su izabranici Safeta Sušića osvojili svega dva boda (Kipar 1:2. Vels 0:0, Belgija 1:1), Tino Sven Sušić je kazao:

"Mogli smo i morali bolje. Kiksali smo protiv Cipra, ali ohrabruju igre protiv Walesa i pogotovo Belgije. Siguran sam da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo u Francusku, jer imamo nekolicinu strašnih igrača u timu poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Asmir Begovića i drugih…

U narednom meču u Izraelu u studenom trebamo ponoviti igru kao protiv Belgije i uvjeren sam kako ćemo sa gostovanja vratiti zadovoljni ishodom utakmice", pričao je Tino Sven Sušić, a na pitanje novinara Anadolu Agency da li se zbog prezimena oslobodio pritiska igranja i u nacionalnom timu, odgovorio je:

"Malo mi je lakše, ali još ne igram skroz opušteno. Međutim, utakmica protiv Belgije dala mi je dodatno sampouzdanje, pogotovo kada sam izlazio iz igre ovacije navijača i skandiranje mog imena. Hvala navijačima BiH na podršci. Dat ću zadnji atom snage i sve što je u mojoj moći, ali neću ih iznevjeriti, to im 100 posto obećavam. U Izrael idemo po pobjedu i onda će nam put ka Francuskoj biti puno lakši".

Tino Sven Sušić je 13. listopada u Zenici igrao za BiH protiv Belgije, zemlje za čiju je reprezentaciju nastupao u mlađim kategorijama.

"Mnogi su govorili kako sam igrao protiv svojih. Ne, nisam igrao protiv svojih, nego za svoje. BiH je moj izbor i zbog toga se nisam pokajao, niti ću se ikada pokajati u životu", zaključio je Tino Sven Sušić.

Kopirati
Drag cursor here to close