Međunarodna na Pecari

Težak poraz juniora Širokog od U-18 reprezentacije SAD-a

Sport / Nogomet | 25. 04. 2015. u 18:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori Širokog Brijega poraženi su od U-18 reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država (0:6) u međunarodnoj prijateljskoj utakmici odigranoj pred 300-injak gledatelja na Pecari.

Igrači trenera Denisa Ćorića u utakmicu su ušli u velikom grču te su bili pod dojmom igranja protiv reprezentacije SAD-a koja je pak od prve do zadnje minute igrala kao da se radi o nekoj kvalifikacijskoj utakmici. Izbornik Javier Perez na početku je u igru ‘gurnuo’ najboljih jedanaest, a od njih vrijedi izdvojiti napadača španjolskog Villarreala Mukwelea Akalea te vratara i kapetana reprezentacije Jonathana Klinsmanna, inače sin izbornika seniorske reprezentacije SAD-a Jürgena Klinsmanna.

Amerikanci su držali konce igre u svojim rukama, a domaćini su prijetili iz kontri i polukontri, a prvi pogodak djelo je Victora Mansaraya u 12. minuti susreta. Do poluvremena Amerikanci su postigli još dva pogotka i to u jednoj minuti. Za 2:0 u 36. minuti pogodio je Jackson Yueill, a već u 37. minuti na 3:0 povisio je Cameron Lidley. Široki je u prvom dijelu preko Ljubića i Menala zaprijetio ozbiljnije, no bezuspješno.

Na otvaranju drugog poluvremena ‘Plavo-bijeli’ su pritisnuli američke reprezentativce, no nisu uspjeli zatresti Klinsmannovu mrežu. Kazna im je stigla u 55. minuti kada za 4:0 pogađa Eryk Williamson. U 65. minuti susreta isti igrač nije uspio realizirati jedanaesterac, udarac mu je obranio vratar Vladimir Brkić. No, već u sljedećoj minuti Sjedinjene Američke Države vodile se 5:0, a strijelac je bio Marcello Borges. Točku na ”i” u 71. minuti postavio je Christian Dynamo Lucatero za konačan rezultat Široki Brijeg 0, SAD 6. Široki je u zadnjih nekoliko minuta imao dvije stopostotne prilike, no sjajnim intervencija drugog vratara Masona Stajduhara Amerikanci su uspjeli sačuvati ”čistu mrežu”.

Prije početka susreta koordinator Omladinske škole NK Široki Brijeg Toni Karačić uručio je prigodne darove predstavnicima reprezentacije SAD-a koji su se pak zahvalili Širokom Brijegu na odličnom domaćinstvu.

Reprezentacija SAD-a na pripremama je u Međugorju do 1. svibnja, a do tada će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv odgovarajuće reprezentacije BiH u Međugorju i Čitluku.

NK Široki Brijeg (juniori) – SAD (U-18) 0:6

Stadion Pecara. Gledatelja 300. Sudac: Bandić.

ŠIROKI BRIJEG: Brkić, Ljubić, Šaravanja, Lončar, Zovko, Čović, Čolak, Leko, Doči, Stanić, Menalo (još su igrali: Kožul, Matić, Prekpaljaj, Bondža, Šudić, Mikulić, Galić, Primorac, Kovačević). Trener: Denis Ćorić.

SAD: Klinsmann, Akale, Duncan, Lennon, Lindley, Mansaray, Pelaez, Pineda, Redding, Swanson,Yueill (još su igrali: Stajduhar, Bashti, Borges, Glad, Gutjahr, Lucatero, Murphy, Sabbi, Willaimson). Izbornik: Javier Perez.

Kopirati
Drag cursor here to close