Nije rasist

Terry oslobođen optužbi za rasizam - spasio ga tamnoputi prijatelj Ashley Cole!

Sport / Flash | 13. 07. 2012. u 20:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sudac Westminsterskoga okružnog suda u Londonu, Howard Riddle, okončao je petodnevno suđenje Johnu Terryju proglasivši ga nedužnim u sporu koji je protiv njega poduzela država zbog navodnoga rasističkog ispada.

Presudila mu čitačica s usana: Sud ustanovio da je Terry Ferdinandu rekao "Je*ena crna pi*ko!"

"Iako su određene sumnje postajale, iskazi svjedoka ukazuju na nevinost optuženog", rekao je sudac priočitavši odluku.

Pri svom je svjedočenju kapetan Chelseaja i engleski nogometni reprezentativac očito uspješno objasnio da je samo ponavljao uvredljivi navod koji je njemu Anton Ferdinand, nogometaš QPR-a, dobacio tijekom premierligaške utakmice igrane prošlog listopada.

Novinari koji su pratili suđenje, ključnim u oslobađajućoj presudi drže svjedočenje Terryjeva prijatelja i klupskog suigrača Ashleyja Colea.

Tamnoputi je nogometaš posvjedočio da Terry nije rasist i da do ovog suđenja nikad nije trebalo doći. Premda je obiteljski prijatelj Ferdinandovih, Cole je stao na Terryjevu stranu, prenosi Index.hr.

Presudom se Terry spasio od 2500 funti novčane kazne koja mu je prijetila zbog "ogrješenja o javni moral". Spasio se i, što ja daleko bitnije, od kažnjavanja Engleskoga nogometnog saveza, koje bi sasvim sigurno uslijedilo u slučaju okrivljujuće presude.

Kopirati
Drag cursor here to close