Uspješan oporavak

Tenis: Kvitova izborila prvo finale nakon napada nožem

Sport / Ostali sportovi | 24. 06. 2017. u 13:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češka tenisačica Petra Kvitova, dvostruka pobjednica Wimbledona pobijedila je zemljakinju Lucieju Safarovu u polufinalu Aegon Classica i ostvarila prvi plasman u finale nakon napada nožem u kojem joj je bila ozlijeđena ruka.

Kvitova je dominirala od početka meča sa Safarovom, a kod rezultata 1:0 u setovima i 1:0 u drugom setu njena rivalka predala meč. Safarova se iz meča povukla zbog iscrpljenosti, jer je u prethodna dva ogleda vodila veliku borbu sa protivnicama.

“Uvijek je teško igrati protiv prijateljice, kakva mi je Safarova. Teško je razmišljati o sebi, a ne o protivnici. Zadovoljna sam kako igram, volim da igram finala, volim velike mečeve, a to sam propustila u proteklih šest mjeseci. Stoga je ovo kao san“, rekla je Kvitova nakon trijumfa.

U tek drugom nastupu na turnirima nakon napada Kvitova je ostvarila plasman u finale. Krajem prošle godine Kvitova je napadnuta u svom stanu u Prostejovu. Napadač joj je prijetio i držao joj nož pod grlom, a zatim joj je isjekao četiri prsta lijeve ruke. Srećom češkoj tenisačici liječnici su spasili ruku, a ona se oporavila i vratila tenisu.

U finalu Aegon Classica, koji se igra u Birminghamu, Kvitova će se sastati sa Australkom Ashleigh Barty, koja je u polufinalu savladala Španjolku Garbine Muguruza sa 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close