''Nisam rekao zbogom''

Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije

Sport / Košarka | 23. 06. 2017. u 15:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan košarkaške selekcije BiH Mirza Teletović ističe da nije rekao zbogom reprezentaciji BiH.

Teletović je obavio razgovor s potpredsjednikom Košarkaškog saveza BiH Sejom Bukvom, gdje je razgovarano o budućnosti kapetana u bh. reprezenteciji, kao i samim pretkvalifikacijama, a nakon razgovora sa detaljima je upoznat i izbornik Duško Vujošević.

Dogovoreno je da Teletović neće igrati pretkvalifikacije, kako bi se dao prostor mlađim igračima, ali da to ni u kom slučaju ne znači da se oprostio od reprezentacije BiH.

Potcrtao je da je sve ono što se dogodilo u prošlim kvalifikacijama na njega ostavilo velikog psihološkog traga, što se odrazilo i na igre u klubu.

''Nažalost, nitko me nije zaštitio od medijskog linča, niti to pokušao, a samo su se trebale iznijeti činjenice. Na kraju sam morao sam sebe zaštititi i svoju obitelji, a potrudio sam se da izgladim incident i javnosti objasnim sve što se događalo. I ovim putem želim zahvaliti svima koji su prepoznali moju iskrenost i saslušali sve relevantne činjenice. Umjesto da krenemo dalje, izbornik me se odrekao, iako sam želio biti dio tima koji je putovao u Švedsku. To je sada dio prošlosti, ali sve što se događalo itekako je utjecalo na mene. Dakle, još jednom podvlačim - od reprezentacije se nisam oprostio i bit ću na raspolaganju u budućnosti, ali nakon razgovora sa gospodinom Bukvom, odlučili smo da ne igram u pretkvalifikacijama. Ukoliko se promijeni sustav natjecanja, rado ću se odazvati novom selektoru, a smatram da u pretkvalifikacijama šansu za dokazivanje i igru trebaju dobiti mlađi igrači, pred kojima je svijetla budućnost, jer imamo kvalitet da savladamo sve protivnike'', istaknuo je kapiten bh. reprezentacije.

Dodaje da odluka da preskoči pretkvalifikacije nije donesena ishitreno, već je o tome dugo razmišljao.

''Znam da će biti i onih koji će sve protumačiti krivo, ali svi koji me poznaju znaju koliko volim Bosnu i Hercegovinu i sa koliko žara, želje, strasti i entuzijazma nosim dres BiH. Uostalom, po završetku karijere ću nastaviti živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu - BiH i nitko mi ne može oduzeti činjenicu da sam njen ponosni građanin'', naglasio je Teletović.

Kopirati
Drag cursor here to close