Suradnja sa kladionicama

Talijanski tužitelj sumnjiči više od 20 tenisača za namještanje susreta

Sport / Ostali sportovi | 15. 03. 2016. u 11:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski tužitelj Roberto di Martino tvrdi da je tijekom dvije godine istrage o navodima da kladioničari i tenisači namještaju rezultate susreta došao do dokaza koji sumnjiče više od 20 profesionalnih tenisača da su bili umiješani u tu vrstu kriminalnih radnji, prenosi Agencija Anadolija.

U intervjuu za britanski BBC, Di Martino je kazao da je analizirao brojne razgovore koje su tenisačii kladioničari vodili putem telefona, elektronske pošte i društvenih mreža i da sve ukazuje da se mora provesti dodatna istraga kojom bi trebalo obuhvatiti znatno veći broj tenisača.

Naglasivši da postoje osnovane sumnje da je više od 20 tenisača bilo umiješano u namještanje susreta, Di Martino nije otkrio imena tih tenisača, ali je kazao da su među njima dva tenisača koji su među prvih 20 na svjetskoj ATP listi.

''Sumnjivo je najmanje 30 susreta, među kojima i neki susreti na Wimbledonu i Roland Garrosu. Sve dokaze sam prije tri mjeseca predao Uredu za integritet tenisa (TIU). Ne razumijem zašto Ured nije poduzeo inicijativu i rasvijetlio taj slučaj. Da se radilo o Talijanima sigurno bi do sada u najmanju ruku bili ispitani“, kazao je Di Martino.

Na bazi Di Martinovih istraga u Italiji je pokrenut sudski postupak protiv tenisača Potitoa Staracea i Danielea Braccialija koji će u svibnju izaći pred sud zbog optužbi da su namještali susrete. Terete se da su za namještanje rezultata svojim susreta u razdoblju od 2007. do 2011. godine zaradili više od 50.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close