Prijateljske

Svjetski prvak bolji od europskog, Portugalu dosada protiv Argentine

Sport / Nogomet | 18. 11. 2014. u 22:41 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prijateljskoj utakmici u Vigu aktualni svjetski prvak Njemačka slavio je 1:0 protiv aktualnog europskog prvaka Španjolske.

U dosta teškim uvjetima, kišilo je kao iz kabla, Španjolska i Njemačka odigrale su 0:1 u Vigu. Strijelac pobjedničkog gola bio je Toni Kroos koji je sjajno potegao s 20-ak metara.

Portugal je s minimalnih 1:0 na Old Traffordu, pogotkom mladog Raphaela Guerreira u zadnjoj minuti svladao Argentinu. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo odigrali su prvih 45 minuta za svoje reprezentacije, ali nisu pokazali puno kao ni obje reprezentacije općenito, jer su odigrali jako dosadnu utakmicu.

Samo dva dana nakon remija s Hrvatskom u Milanu, Talijani su teškom mukom slavili nad Albanijom 1:0. Izbornik Azzura Antonio Conte protiv Albanije nije koristio nijednog od igrača iz dvoboja s Hrvatskom, a ta pričuvna momčad se jako namučila s tvrdim Albancima. Jedini pogodak stigao je osam minuta prije kraja kada je udarac Stefana Okake albanski napadač Salihi skrenuo u mrežu i prevario vlastitog vratara.

Nogometna reprezentacija Srbije pobijedila je u prijateljskom ogledu na Kreti Grčku s 2:0. U dvoboju dviju reprezentacija koje su katastrofalno započele kvalifikacije za EURO 2016 te ovog vikenda obje ostale bez izbornika, slavili su Srbi i to pogocima Radosava Petrovića (60) i Nemanje Gudelja (90).

Na Kreti je Srbe umjesto Nizozemca Dicka Advocaata vodio izbornik Radovan Ćurčić, a Grke njegov kolega također iz mlade reprezentacije Konstantinos Tsanas umjesto Talijana Claudija Ranierija, koji je dobio otkaz.

Slovenija je na Stožicama u pričuvnom sastavu ugostila treću reprezentaciju svijeta Kolumbiju te izgubila s 1:0 pogotkom napadača Borussije Dortmund Adriana Ramosa u 43. minuti. Slovenski izbornik Srećko Katanec je protiv Kolumbije, slično kao i Niko Kovač protiv Argentine, postavio pričuvnu postavu, a Kolumbijci su igrali u najjačem mogućem sastavu. Od njihovih zvijezda nedostajao je samo Radamel Falcao.

Brazil je u Beču pobijedio Austriju s 2:1 ostvarivši i šestu uzastopnu pobjedu otkako je Selecao preuzeo Dunga. Brazil je poveo pogotkom Davida Luiza u 64. minuti, a u 76. minuti iz kaznenog udarca izjednačio je Aleksandar Dragović. Pobjednički pogodak za goste postigao je Firmino u 84. minuti.

Brazil nikada nije izgubio od Austrije. U devet međusobnih susreta ostvario je šest pobjeda i tri neodlučena ishoda. Otkako je Dunga, nakon debakla na domaćem Svjetskom prvenstvu, naslijedio Luiza Felipa Scolarija, Brazil je ostvario šest pobjeda uz razliku pogodaka 14:1. Od tih 14 pogodaka Neymar je postigao čak sedam pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close