Akrobacije

Svjetski prvaci dat će Starom mostu novi sjaj

Sport / Flash | 23. 06. 2015. u 12:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na četvrtom natjecanju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2015 proteklog vikenda u Kopenhagenu, aktualni prvak Gary Hunt potvrdio je svoju dominaciju ove sezone i ubilježio četvrtu uzastopnu pobjedu. Sljedeće natjecanje je u Portugalu, a onda 15. kolovoza najbolji svjetski skakači u vodu stižu na Stari most u Mostaru!

U subotu 20. lipnja svjetska elita skakača u vodu s ekstremnih visina okupila se u danskoj prijestolnici, a zborno mjesto bio je krov Opere u Kopenhagenu. Tu je bila postavljena 28-metarska platforma s koje su skakači izvodili fenomenalne akrobatske skokove na oduševljenje mnogobrojnih gledalaca okupljenih s obje strane luke, ali i u čamcima na vodi.

Aktualni prvak Gary Hunt (UK) opet je bio nezaustavljiv i odnio je četvrtu pobjedu iz četiri natjecanja ove sezone. Pratili su ga njegov zemljak Blake Aldridge na drugom i legendarni Kolumbijac Orlando Duque na trećem mjestu. Točno na polovici prvenstva, Hunt uvjerljivo vodi u ukupnom poretku i juriša na svoju petu titulu prvaka.

''Što me motivira da skačem na ovom nivou? Otvaranje šampanjca na pobjedničkom postolju je prilično zabavno! Ne, ozbiljno, volim ono što radim. Bilo bi suludo ne pokušati pobijediti na svakom natjecanju. Uživam u poziciji u kojoj se nalazim. Naporno sam trenirao za ovo – to je moja strast i to se neće promijeniti'', bio je raspoložen Hunt nakon pobjede.

Preostale su još četiri stanice do kraja sezone, a ono što nas posebno zanima jeste šesta: 15. kolovoza Stari most u Mostaru će po prvi put biti domaćin Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Bit će ovo prilika da ''Stari'' zasja u punom sjaju, dok s njega u Neretvu budu letjeli najbolji svjetski skakači izvodeći vratolomne akrobacije. Zasigurno se može očekivati istinski spektakl.

U međuvremenu, prvenstvo će 18. srpnja obići fascinantne vulkanske litice portugalskih Azora, a potom kreće prema Mostaru i BiH, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close