Vječiti derbi

Svi očekuju najuzbudljiviji derbi dosad

Sport / Nogomet | 30. 10. 2014. u 12:01 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostalo je samo nekoliko dana do 104. vječitog derbija između gradskih rivala Sarajeva i Željezničara, koji će biti odigran u okviru 13. kola nogometne Premier lige BiH.

Ljubitelji nogometa u Sarajevu nadaju se da će derbi ovog puta opravdati epitet najbolje nogometne utakmice u BiH, te da će ovoga puta biti više golova za razliku od nekoliko prethodnih mečeva "ljutih rivala" koji su završeni remijem s malim brojem postignutih golova.

Bivši nogometaš Željezničara i reprezentativac BiH Dželaludin Muharemović vjeruje da bi 104. derbi mogao ispuniti očekivanja iz više razloga.

'Sarajevo je odličan tim koji još uvijek pokušava ispuniti očekivanja svojih navijača. Konačno su se posložili, nižu odlične rezultate i sigurno će pokušati pobjedom u derbiju afirmirati snagu koju ta ekipa posjeduje. Ipak, mislim da je Sarajevo upravo iz tih razloga pod većim pritiskom od nogometaša Željezničara, koji u taj susret sigurno mogu ući opušteniji', izjavio je Muharemović.

Vjeruje da je na mladoj i ekipi Željezničara manji pritisak zbog odlične pozicije na tabeli što ispunjava klupske ambicije u ovoj sezoni.

'U svakom slučaju mislim da možemo očekivati odličnu utakmicu, koju bi mogao odlučiti pojedinac ili situacija na terenu. Derbi je uvijek vrijedan pažnje i sigurno da će motivacija u oba tima biti na najvišem nivou', zaključio je Muharemović.

Nekadašnji prvotimac i trener Sarajeva Dženan Uščuplić se nada velikom broju golova i utakmici koja će zadovoljiti očekivanja navijača.

'Željo je u blagoj bodovnoj prednosti i igra na svom terenu, ali smatram da će utakmica biti izjednačena. Sarajevo u ovom trenutku ima kvalitetniji tim, što ipak ne mora ništa da znači u ovakvim utakmicama. Na ovakvim susretima uvijek ima naboja, tako da će u prednosti biti onaj tim koji u susret uđe mirnije glave', naglasio je Uščuplić.

Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva će biti odigran u nedjelju na stadionu ''Grbavica'' s početkom u 13.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close