treće kolo pl

Sve u znaku Hercegovačkog i derbija na Tušnju

Sport / Nogomet | 10. 08. 2016. u 10:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na rasporedu susreti 4. kola Premijer lige BiH, a dva su duela posebno izdvajaju. 

Prošli Hercegovački derbi bio je više nego dramatičan, Zrinjski je sustigao dva gola minusa i na kraju Široki na Pecari porazio 4:3, a utakmica je imal i treće poluvrijeme, budući da su suci kažnjeni za greške. Zbog susjedskih tenzija, ali i važnosti bodova, i danas bi to trebala biti napeta utakmica. 

Širokobriježni tvrde da duel planiraju u kombinaciji sa subotnjim gostovanjem Čeliku, Mostarci da opušteno idu po nova tri boda pa gdje ih to već odvede. 

Veliki interes vlada i za duel Slobode i Željezničara na Tušnju. U najavi je bio osjetan obostrani respekt te želja i jednih i drugih da zadrže visoke pozicije. Sloboda prvi put ove sezone može računati na Zajka Zebu, koji je odradio suspenziju od prošle sezone.  

Sarajevo je mamurno ušlo u sezonu. Nakon remija sa Željom, u kojem je tim Almira Hurtića imao igrača više, došao je onaj veliki trijumf protiv prvaka Zrinjskog, ali tradicija neuspjeha na Bilinom polju nakon toga je nastavljena pa je Bordo tim u Zenici uhvatio samo bod.

Ovog puta Hurtić i društvo izraziti su favoriti protiv Krupe, koja je neporažena u tri dosadašnja kola. Mogao bi to biti zanimljiv duel. 

Vitez će prvu pobjedu sezone tražiti protiv Metalleghea koji je nakon senzacije u prvom kolu (pobjeda u Zenici) nanizao dva poraza. Jajačka haka tako je zabilježena samo u svlačionici Bilinog polja, a s obzirom da Vitežani igraju tvrd nogomet, šanse da će ju izvesti danas nisu prevelike. 

Radnik će bodovni saldo (samo jedan bod) pokušati popraviti protiv još jedne ekipe koja još ne zna za poraz, Mladosti, koja nakon tri kola drži visoku četvrtu poziciju. 

Može li Olimpic više protiv nešto slabijih protivnika, saznat ćemo nakon okršaja s Čelikom, koji dolazi nakon tri vezana poraza Vukova protiv: Slobode, Željezničara i Zrinjskog. 

Parovi 4. kola, srijeda 10. kolovoza

Olimpic – Čelik 17.00, BHT1
(Emir Spahalić, Mostar)
Vitez – Metalleghe 17.30
(Haris Kaljanac, Sarajevo)
Radnik – Mladost 17.30
(Hisein Terzić, Travnik)
Sarajevo – Krupa 17.30
(Goran Paradžik, Ljubuški)
Sloboda – Željezničar 17.30, Moja TV
(Vladimir Bjelica, Ist. Sarajevo)
Široki Brijeg – Zrinjski 21.00, Arena Sport 1
(Ilija Živković, Orašje)

 

Kopirati
Drag cursor here to close