Reprezentacija

Svaki metar protiv Estonije važan

Sport / Nogomet | 31. 08. 2016. u 10:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru obavila treći trening u sklopu priprema za prvi susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Estonije koji se igra 6. rujna u Zenici.

Pomoćni trener bh. tima Igor Janković prije treninga je izjavio da će ekipa raditi u punom sastavu i da je stručni stožer izuzetno zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema.

''Igrači su svjesni prve utakmice, ozbiljno pristupaju treninzima. Oba današnja treninga će raditi punim intenzitetom. Svi igrači su zdravi, bilo je nekoliko lakših ozljeda, ali je to naš medicinski tim dobro zaliječio, tako da nema ozlijeđenih igrača'', kazao je Janković.

''Estonija neće biti nepoznanica za predstojeći meč. Mi smo dobro i studiozno analizirali svaki segment njihove igre. Naše je da se što bolje spremimo za meč koji slijedi, damo svoj maksimum i tako dođemo do prve pobjede. Svjesni smo koliko nam je ta prva utakmica važna'', kazao je Janković.

Vezni igrač reprezentacije Haris Medunjanin izjavio je da mu je velika čast biti u reprezentaciji, "vidjeti igrače i prijatelje i da je to za sve veliki motiv".

''Želimo otići na svjetsko prvenstvo. Očekujem težak susret s Estoncima, nema više laganih ekipa, ali imamo vremena do utorka da se dobro spremimo. Najbitnije je da budemo jaki kao grupa. Znamo da je Estonija defanzivna ekipa i da će čekati da iz kontranapada postigne gol, ali mi moramo biti oprezni, raditi jedan za drugog, boriti se za svaki metar i što prije završiti utakmicu'', kazao je Medunjanin.

Novajlija u bh. timu Danijel Milićević dodao je da se osjeća fantastično u reprezentaciji.

''Tim je veoma pozitivan. Momci su super, brzo sam se uklopio. Svi imamo cilj da kvalifikacije počnemo pobjedom protiv Estonije. Radi se o "tvrdoj" reprezentaciji, koja igra defanzivno, ali tražit ćemo neke solucije. Imamo sedam dana da se pripremimo za tu utakmicu i nadam se povoljnom rezultatu'', kazao je Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close