Pape za Novosti

Sušić: U Brazilu smo Hrvatska i mi, šteta što nije Srbija

Sport / Nogomet | 19. 02. 2014. u 10:21 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svako jutro idem na posao do Nogometnog saveza i svako jutro mučim istu muku. Krenem, pa ne mogu završiti preliminarni spisak od 30 igrača koji mora da se pošalje organizatoru, “požalio” se Safet Sušić beogradskim Večernjim novostima.

Izbornik BiH kazao je beogradskim novinarima kako je bio uvjeren da će i Srbija biti na Svjetskom prvenstvu.

“Kada su počele kvalifikacije, mislio sam da će Srbija pronaći put do Brazila. Otišla je Hrvatska, otišli smo mi. Mislim da Srbija ima opasno dobar tim. Šteta... ”

Bosna i Hercegovina je smeštena u grupu F zajedno sa Argentinom, Iranom i Nigerijom.

“Imamo i mi svoje adute. Džeko, Ibišević, Misimović, Pjanić su samo neke od uzdanica navijača, ali mene u ovom trenutku najviše muči kako da sastavim ostatak tima. Ruku na srce, nama će zbog malog fonda igrača biti problem kako da pošaljemo i konačan popis u Brazil na kojem mora da bude 26 igrača”.

Sušić je pokušao na popis uvrstiti 22-godišnjeg Beograđanina podrijetla iz Trebinja Nemanju Gudelja, no zvijezda Alkmaara izabrala je Srbiju.

“Razumijem te igrače. Gudelj je, na primer igrao 11 utakmica za sve selekcije Srbije. Slično je bilo i s mladim Halilovićem, koji je izabrao Hrvatsku. Želim im sve najbolje. Ipak, mislim da je Svjetsko prvenstvo, koje se igra jednom u četiri godine, sjajna prilika za afirmaciju igrača”, zaključio je Sušić u razgovoru za Večernje novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close