Bivši izbornik

Sušić: Nisam samo ja kriv, odgovornost dijele i igrači

Sport / Nogomet | 18. 11. 2014. u 10:12 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon debakla u Izraelu izbornik bh. reprezentacije Safet Sušić nije želio dati ostavku, pa je na koncu smijenjen nakon što je reprezentaciju doveo u situaciju da je plasman na Euro 2016. ostao u domenu teorije.

"Nisam želio otići jer smatram da još uvijek postoje šanse da se pobijedi u narednih barem pet od šest utakmica i da se ode na EURO", kazao je Sušić, napomenuvši da je povjerenje u njegov stručni stožer poljuljano nakon poraza od Cipra u Zenici na otvaranju kvalifikacija.

Istaknuo je i kako je nakon Mundiala "zmajeve" želio odvesti i na Euro te da zbog toga nije napustio izborničku poziciju nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Ne bježim od odgovornosti", rekao je Sušić pojašnjavajući kako odgovornost dijele i igrači, s kojima nije imao problema, ali da se ni on ni njegovi izabranici nisu mnogo medijski eksponirali kada su ostvarili povijesni plasman na SP u Brazilu nego da su to činili judi koji nisu imali baš mnogo veze sa reprezentacijom.

On je istakao kako ga ne čeka dug odmor jer će razmatrati pristigle ponude.

"Bilo je nekih kontakata koje sam ja ranije odbijao, poput ponuda da preuzmem klupu Azerbajdžana ili Galatasarayja, no sada ću neku od tih ponuda vjerojatno prihvatiti", kazao je, prenosi Anadolija.

Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Safet Sušić je smijenjen sa mjesta izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sušić je reprezentaciju BiH sa klupe vodio od 2009. godine, a naslijedio je Miroslava Ćiru Blaževića, koji je prethodno nacionalnu vrstu doveo do utakmica baraža za plasman na neko veliko natjecanje.

Safet Sušić je reprezentaciju BiH vodio na 49 utakmica, zabilježio je 23 pobjede, devet neriješenih rezultata i 17 poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close