Novi izbornik

Šuman: Svaki gol u kvalifikacijama bit će presudan

Sport / Rukomet | 25. 08. 2016. u 12:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su u Rukometnom savezu BiH predstavili novog izbornika.

Bilal Šuman se u prvom obraćanju medijima nakon imenovanja obvezao na nekoliko važnih koraka, a posebno je naglasio intenzivniji rad s omladinskim pogonima. 

"Želimo napraviti puno veći fond igrača, jaču i zdravu konkrenciju. Cilj nam je plasirati se na velika natjecanja i vjerujem da BiH ima velike šanse to i ostvariti”, rekao je novi strateg bh. rukometaša. 

“Bit će novih imena i igrača koji zadnjih godina nisu pozivani u reprezentaciju. Želimo pratiti sve omladinske selekcije od 16 do 21 godine, a tražit ćemo da ti igrači budu obrazovani i kompletne osobe.”

Prvi veliki izazov - kvalifikacije su za EP u Hrvatskoj 2018., koje počinju u listopadu, a u kojima čekaju Španjolska, Finska i Austrija.

“Od ovog dana važno je imati ogroman respekt prema svakoj ekipi. Želimo stvorimo kolektiv koji će biti jak, a mi još uvijek nemamo igrače kalibra kao što su Duvnjak, Hansen, Karabatić.”

“Mora postojati volja i htijenje da bismo mogli napraviti neki rezultat. Najveća borba će biti sa Austrijom u kojoj 80% igrača igra u Bundesligi. Svaki gol će utjecati na to hoćemo li ići na Europsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj."

 

Kopirati
Drag cursor here to close