Za kandidaturu u UEFA-i

Šuker traži potporu od Nogometnog saveza BiH

Sport / Flash | 27. 02. 2015. u 14:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio je danas Nogometni savez BiH i obavio razgovore s predsjednikom Elvedinom Begićem.

Begić je naglasio da je današnji susret samo jedan u nizu dva predsjednika te da je jedna od tema sastanka suradnja saveza.

''Nije tajna da je u prethodnom razdoblju Hrvatski nogometni savez itekako bio od pomoći Nogometnom savezu BiH, pogotovo u pripremama za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje smo mi sudjelovali prvi put, dok hrvatski savez u tom segmentu ima dosta iskustva. I danas ćemo razgovarati o budućim zajedničkim projektima i nastupima prema UEFA-i i FIFA-i '', rekao je Begić.

Šuker i Begić su razgovarali o unapređenju suradnje između saveza i kandidaturi Šukera za člana Izvršnog komiteta UEFA-e.

''Ovdje sam i da dobijem potporu NSBiH za moju kandidaturu za članstvo u Izvršnom komitetu UEFA-e. Glasanje je 24. ožujka u Beču i nalazim se među 12 kandidata. Drago bi mi bilo ako bih od prijatelja iz BiH dobio glas potpore. Naša dva saveza će surađivati i ubuduće, igrat ćemo prijateljske susrete i pomagati jedni drugima, što je naša dužnost'', naglasio je Šuker.

Dodao je da će se, ukoliko osvoji mandat u Izvršnom komitetu UEFA-e, zauzeti za takozvane ''male'' saveze, u koje spada i Nogometni savez Hrvatske.

''Hrvatski savez također spada u ''male'' saveze, tako da ću sigurno, ako u budućnosti budem član Izvršnog komiteta, više gledati interese takvih saveza, jer naš glas vrijedi koliko i jedan španjolski, njemački ili engleski'', rekao je Šuker i zaželio da nacionalne reprezentacije BiH i Hrvatske nastupe na europskom prvenstvu u Francuskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close