veležov opstanak

Sudbonosni sastanak: Došla jedva trećina pozvanih "spasitelja" Veleža

Sport / Nogomet | 11. 02. 2016. u 19:33 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanku u Mostaru "za spas FK Velež", za kojeg mnogi vjeruju da je sudbonosni, nakon što se Velež suočava s ozbiljnim problemima, nazoči oko 30 osoba, među kojima je samo nekolicina poduzetnika, javlja Agencija Anadolija.

Iako su na sastanak, koji je sazvao v.d. direktor FK Velež Arman Zalihić, koji je jučer podnio ostavku, pozvana 83 poduzetnika, odazvalo ih se i došlo svega 28 osoba, od čega samo nekolicina poduzetnika.

Među nazočnima je nekoliko članova FK Velež, lokalni poduzetnici, dok se od političara nalaze predsjednik Skupštine HNŽ Šerif Špago, zastupnik u Skupštini HNK Zijat Mušić, nekadašnji ministar kulture Federacije BiH, Salmir Kaplan te ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović. Svi oni su prije sastanka kazali kako nisu tu u statusu političara nego da bi dali podršku Veležu.

Inače, nitko nije želio davati izjave prije početka sudbonosnog sastanka za slavni bh. klub. Kaplan je jedino kazao kako ne bi ni dolazio da ne vjeruje da se na neki način može pomoći Veležu.

"Da nemam očekivanja od sastanka, ne bih večeras bio ovdje", rekao je Kaplan.

Rođeni se nalaze u najtežoj finacijskoj, rezultatskoj i organizacijskoj situaciji od svoga osnivanja. Od jučer nitko u klubu ne radi, igrači nisu primili plaću sedam mjeseci i više ne treniraju, pa je zbog toga otkazan i planirani prijateljski susret protiv Budućnosti iz Podgorice.

Gotovo sigurno od iduće sezone natjecat će se u nižem rangu, ukoliko klub, ostavljen od svih, uopće nastavi egzistirati.

Kopirati
Drag cursor here to close