U16

Sudar Hrvatske i BiH na otvaranju Europskog prvenstva

Sport / Košarka | 19. 08. 2014. u 21:13 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Hrvatske u srijedu počinje nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Latviji.

Izabranike Emira Halimića očekuje izuzetno težak zadatak, s obzirom na to da su u grupi još reprezentacije Grčke i domaćina Latvije. No, Halimić vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti dobar rezultat, a prioritetan cilj je ostanak u A-diviziji, odnosno među 16 najboljih europskih reprezentacija.

Bh. kadeti: Ammar Gegić, Luka Labus, Sani Čampara, Mateo Zovko, Džanan Musa, Emir Čerkezović, Boško Bojović, Faris Verlašević, Nemanja Sikiraš, Sandro Antunović, Dario Drežnjak i Sabahudin Jahić.

- Cilj nam je ostanak u A-diviziji da bi i sljedeće sezone neki novi klinci mogli da igraju u najjačoj konkurenciji. Naravno, ako nam se ukaže prilika, mi ćemo je iskoristiti i napraviti korak dalje što bi bio veliki uspjeh za ovu generaciju. Vjerujem da će igrači da daju maksimum i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. U ekipi imamo i nekoliko igrača koji su 1999. godište, znači da mogu sebi krojiti put da i naredne sezone igraju u A-diviziji - kazao je Halimić.

Priznao je da je grupa izuzetno teška, ali je naglasio da su sve ekipe u A-diviziji kvalitetne.

- Svi protivnici u ovoj konkurenciji su teški. No, ponavljam da vjerujem u naše dječake i siguran sam da će dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat - dodao je Halimić čiji je pomoćnik u stručnom stožeru bivši košarkaš i košarkaški radnik iz Mostara Boris Džidić.

Reprezentacija BiH prvenstvo će početi u srijedu susretom protiv Hrvatske (15.30 sati), a dan kasnije igrat će protiv Grčke (13.30). Grupnu fazu BiH će završiti 22. kolovoza utakmicom protiv Latvije (18.00).

Što se Hrvatske tiče, za nju igraju trojica košarkaša BiH, Mateo Čolak i Marko Prskalo iz Širokog i Darko Bajo iz Nove Bile.

Kopirati
Drag cursor here to close