Atletico - Chelsea

Sudar granitnih obrana, sličnih ekipa i karizmatičnih trenera

Sport / Nogomet | 22. 04. 2014. u 10:39 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka večeras u Madridu igraju Atletico Madrid i Chelsea, dva tima s najboljim obranama u Španjolskoj, odnosno Engleskoj.

Trener Atletica Diego Simeone izjavio je da će njegov klub "pokušati iskoristiti svoje prednosti i prikriti nedostatke", naznačivši da se sastaju dva tima sa sličnim karakteristikama.

'Igraju dva slična tima. Imamo najbolje obrane u svojim ligama i gajimo direktan napadački nogomet. Te karakteristike su nam donijele borbu za titule. Ovo je polufinale i očekujem neizvjesnu utakmicu. Pobjednika bi mogli da odluče detalji. Timski rad bit će važan i pomoći će da isplivaju individualne kvalitete koje mogu odlučiti utakmicu. Ko od sebe pruži najbolje taj će biti bliži pobjedi', kazao je Simeone.

Spomenuo je i napadača Chelseaja Fernanda Torresa, koji je 'ponikao' u Atleticu.

'Fernando je dečko kojeg vole u klubu. Torres voli ovaj klub i ove ljude, nosi lijepe uspomene iz vremena dok je bio ovdje. Prije utakmice, tijekom zagrijavanja i na kraju, mislim da će dobiti ovacije koje zaslužuje. On je uvijek bio jedan od nas', dodao je.

Atletico nikada nije izgubio od engleskih timova na svom terenu - pobijedio je pet utakmice uz četiri remija. S druge strane, Chelsea je pobijedio samo u tri od dosadašnjih 14 utakmica protiv španjolskih ekipa u gostima, a na prethodnom gostovanju na stadionu "Vicente Calderon" 2009. godine odigrao je 2:2.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho izjavio je također da očekuje tešku utakmicu. Navodi da Atletico ima veoma dobru ekipu, što je dokazao plasmanom u polufinale.

'Neću govoriti o kvalitetu Atletica, to sam već učinio sa svojim igračima. Nijedan tim ne može doći do polufinala ako nema kvalitetu i tu nema iznimke. Pošto su ovdje, imaju veoma dobar tim. Respektiramo ih, proučili smo i analizirali njihovu igru', kazao je Mourinho.

Dodao je da ne smatra da je igranje uzvratne utakmice na svom terenu prednost.

'U Ligi prvaka teško je odlučiti pobjednika u jednoj utakmici. Nije nemoguće, ali je teško. Volim igrati a da ne mislim o tome. Znam da će Atletico učiniti sve da pobijedi, a i mi također', dodao je.

Trener Atletica Simeone imat će na raspolaganju sve igrače, pošto se Arda Turan vratio treninzima poslije ozljede. Mourinho neće moći da računa na suspendiranog Branislava Ivanovića, dok je pod znakom pitanja nastup Edena Hazarda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close