Šest nacija

Sudar "divova" u Dublinu

Sport / Flash | 27. 02. 2015. u 15:11 Ivan Novokmet

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva tjedna odmora nastavlja se prvenstvo „Šest nacija“ ili „Six Nations „, na rasporedu je odigravanje trećeg kola. U subotu od 15 sati i 30 minuta ovo treće kolo otvaraju Škoti i Talijani na stadionu BT Murrayfield u Edinburghu.

Za Bljesak.info pišu članovi RK Herceg

Ovo je susret možda i sraz dviju najslabijih ekipa u prvenstvu no sigurni smo kako atraktivnosti i borbenosti neće nedostajati. Škoti su u prethodna dva kola pokazali kako se polako dižu u formi i da su bolji nego u prošlogodišnjem natjecanju. Talijani, može se reći iz godine u godinu sve bolji i uigraniji i sve više pariraju i prijete ostalima.

Istoga dana od 18 sati u Parizu na stadionu Stade de France, domaći „pijetlovi“ ugošćuju Velšane. Ovo je možda sudar najboljih skupova u prvenstvu „Šest nacija“ jer obiluju iskusnim i prekaljenim igračima u prve dvije linije skupa i sigurno je kako ce uvelike utjecati na rezultat igra skupa na obje strane.

Također Francuzi će morati pripaziti i raditi rade što manje kazni jer velški fulback Leigh Halfpenny je poznat kao jedan od najboljih „egzekutora“ na svijetu.

Derbi ovog kola se igra u nedjelju od 16 sati na stadionu Aviva u Dublinu, sastaju se Irci i Englezi. Ove dvije ekipe su do sada pokazali najviše, a treba uzeti u obzir da su Irci prošlogodišnji pobjednici i predvođeni otvaračem i prvom zvijezdom ekipe Sextonom spremni sve dati od sebe kako bi trofej Šest nacija ostao u Dublinu.

Englezi su ušli u prvenstvo „osakaćeni“ ozljedama no to se nije primijetilo jer su odlično odigrali prve dvije utakmice i pokazali da su ozbiljni favoriti a možda i glavni favoriti uz Irce s obzirom na dosad prikazano. U Dublinu se očekuju pravi ragbi spektakl jer kako smo već spomenuli obje ekipe su u sjajnoj formi.

Sigurni smo da će utakmica obilovati kako sjajnim napadačkim akcijama tako i atraktivnim obaranjima u obrani a zanimljiva će biti borba skupova i u skup formacijama i „lineautima“, k tome treba dodati kako irski skup do sada ima najbolju igru u formaciju „molla“ ili „mlina“ biti će zanimljivo vidjeti hoće li Englezi spriječiti tu fazu napada irskog skupa.

Ukoliko želite pogledati ove atraktivne utakmice to možete u pubu „Mali puž“ gdje organizirano gledaju igrači Ragbi kluba Herceg Mostar, pa se možda nakon odgledane utakmice i razgovora s mostarskim ragbijašima odlučite i sam okušati u ovom atraktivnom i zanimljivom sportu.

Kopirati
Drag cursor here to close