Korak od medalje

Štrlek: Protiv Poljske moramo odigrati najbolju utakmicu

Sport / Rukomet | 27. 01. 2015. u 13:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan uoči četvrtfinalnog susreta protiv Poljske na Svjetskom prvenstvu, hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža istaknuo je da njegovi izabranici moraju odigrati puno bolje i agresivnije negoli protiv Brazila te da će obrana biti ključni faktor.

"Protiv Brazila je bilo teško, jer se rijetko susrećemo s takvom vrstom obrane. Poljska je najteži protivnik dosad, ali njih sam i očekivao jer sam znao da Švedska neće moći izdržati. Dobro ćemo se pripremiti i siguran sam da ćemo igrati puno bolje i agresivnije negoli protiv Brazila. Za nas je obrana uvijek bila ključni faktor i očekujem trku svih 60 minuta", izjavio je u utorak Goluža, javila je Hina.

Hrvatski rukometaši imaju odličan omjer protiv Poljske, u dosadašnjih šest međusobnih susreta na velikim natjecanjima Hrvatska je upisala pet pobjeda te izgubila samo jednom, u skupini na OI u Pekingu 2008., ali taj poraz nije bio presudan jer je Hrvatska prošla skupinu.

Posljednji puta Hrvatska je protiv Poljske igrala u siječnju prošle godine na Europskom prvenstvu i 'kauboji' su tada u posljednjoj utakmici drugog kruga slavili s 31-28 i izborili polufinale.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori smatra kako je Poljska neugodan protivnik koji taktički igra vrlo zrelo te da "kauboje" čeka 60 minuta teške borbe.

"Poljska je vrlo neugodan protivnik s odličnom 6-0 obranom i sjajnim golmanom Szmalom. Te priče kako su oni spori, ne drže vodu, jer oni taktički igraju vrlo zrelo, što su i pokazali u osmini finala protiv Šveđana. Imaju strašne šutere, Bieleckog i Michala Jureckog, odlične pivote, neugodnog Bartosza Jureckog, te Syprzaka koji je visok 208 cm. Mislim da nas čeka 60 minuta teške borbe, ali tako je bilo svaki puta protiv Poljaka", rekao je u utorak Vori.

Hrvatsko krilo Manuel Štrlek naglasio je da će Hrvatska morati odigrati najbolju utakmicu na ovom prvenstvu da bi pobijedili Poljake.

"Poljaci su najranije počeli s pripremama i sigurno žele biti u borbi za medalju. Imaju jako dobru i visoku obranu, a na ovom prvenstvu pokazali su odličan rukomet. Nema puno tajni, zna se što krasi njih, a što nas. Bit će to neizvjesna utakmica, a mi ćemo pokušati dobrom obranom doći do što više laganih golova. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bi pobijedili Poljake", kazao je Štrlek.

Četvrtfinalni susret Hrvatska - Poljska na rasporedu je u srijedu, u 16:30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close