BFC 2

Stojnić se za revanš s Rodriguezom pripremao s američkim kečerom

Sport / Flash | 22. 05. 2015. u 13:26 S.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Stojnić, najbolji i najpopularniji MMA borac iz BiH, završio je tromjesečne pripreme u Nizozemskoj za meč sa Riccom Rodriguezom kada će teškaši pokušati raščistiti ono što je ostalo kontroverzno u njihovom posljednjem susretu prije dvije godine.

Naime, na prvom izdanju BFC – a sudac je prekinuo borbu prerano, nakon čega je rezultat promijenjen iz pobjede Stojnića u “no contest”. Oni će novi okršaj imati na manifestaciji "Bosnia Fight Championship 2", čije održavanje je prolongirano za 13. lipanj. Stojnić se vraća u Sarajevo gdje će imati finalne pripreme.

Zanimljivo je da je posljednjih dana priprema u Nizozemskoj trenirao sa Billom Goldbergom, umirovljenim slavnim američkim wrestlerom i borcem koji je težak 130 kilograma. Kako kaže Stojnić, najviše su radili na njegovoj snazi i ulascima kod obaranja protivnika u parter.

Bill Goldberg mu je obećao da će biti u njegovom kutu na meču u Sarajevu protiv Rodrigueza, što će slavnom kečeru biti posebno drago, jer privatno ne voli Ricca. Treninzi u Nizozemskoj odvijali su se pod stručnim nadzorom Cora i Rickija Hemmersa, te Martjina de Jonga.

''Dolazim u Sarajevo nakon skoro tri mjeseca priprema u Nizozemskoj. Završne treninge imat ću s Bojanom Bekonjom, Alenom Doličaninom, Alijom Begićem i mojim bratom Dadom Stojnićem. "Bosnian Fight Championship 2" u sarajevskoj Skenderiji održat će se 13. lipnja, a razloga prolongiranja je što je velika dvorana od 30. svibnja do 12. lipnja zauzeta. Mi smo htjeli da se BFC održi u velikoj dvorani, jer očekujemo veliki broj gledatelja. Dvorana je već zakupljena i rezervirana. Karte po cijeni od 5 KM bit će puštene u prodaju sedam dana prije manifestacije. Odlučili smo se za veoma popularne i pristupačne cijene da bi svi Bosanci i Hercegovci mogli kupiti ulaznice i prisustvovati ovom jedinstvenom događaju'', poručio je Stojnić koji se zahvalio svim Bosancima i Hercegovcima na velikoj podršci.

''Mečevi na BFC-u radit će se u oktagonu u kavezu, što će biti prvi put u našem gradu. Za ovaj meč bit će suci iz Nizozemske i Engleske. Razočaran sam što je Jeff Monson otkazao meč koji smo trebali imati u Švicarskoj 27. lipnja, nakon čega je ostao bez pojasa. Smeta mi što on bira protivnike, a javnost će blagovremeno biti obaviještena o njegovoj zamjeni i imenu borca sa kojim ću se boriti za titulu'', kaže Stojnić.

Poslije ovih mečeva Stojnić će se koncentrirati na “Bellator” i UFC.

''Što se tiče dugo očekivanog K-1 meča na manifestaciji “Glory” odlučili smo da se poslije ova dva meča u Švicarskoj i Sarajevu Stojnić bori protiv Patt Barrya'', kaže Cor Hemmers, Denisov trener i prvi čovjek organizacije “Glory”.

Kopirati
Drag cursor here to close