eurobasket 2015

Stojanović: BiH odlazi na prvenstvo s najjačim sastavom u povijesti!

Sport / Košarka | 25. 06. 2015. u 09:32 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od Jusufa Nurkića očekujem da se pojavi na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, da ga pregleda naš doktorski tim i utvrdimo što je sa njegovom ozljedom. Na kraju krajeva, i dužnost mu je, prema FIBA-inom pravilniku, da ga pregleda doktorski tim reprezentacije BiH, istaknuo je za Anadolu Agency (AA) Igor Stojanović, direktor košarkaške reprezentacije BiH, koja će nastupiti na Eurobasketu 2015.

Informacija da će za BiH, ipak, na Eurobasketu igrati i njen najbolji košarkaš i kapetana Mirza Teletović, uz Nurkića druga bh. zvijezda iz NBA lige, obradovala je veliki broj navijača i dala nadu da reprezentacija ove zemlje poslije davne 1993. godine može izboriti plasman u drugi krug prvenstva Starog kontinenta.

"Iskreno se nadam da će Mirza predvoditi našu reprezentaciju. Nedavno sam izjavio da je odlazak na Europsko prvenstvo bez Mirze Teletovića kao da idete sa vojskom u rat bez generala. Toliko on znači našoj reprezentaciji. Po medijima možemo vidjeti da je Gasol iz Španjolske najavio dolazak na EP, kao i Dirk Nowitzki. Ono što Nowitzki znači za Njemačku, to je Mirza Teletović za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stojanović.

Upitan je bio i nastup Nihada Đedovića, košarkaša Bayerna iz Minhena, zbog toga što se u veljače odrekao državljanstva BiH, kako bi postao državljanin Njemačke. Ipak, Stojanović kaže da će se stvari oko ovog euroligaškog igrača srediti i da će on biti u sastavu BiH na EP.

"Apsolutno računam da će Nihad Đedović sigurno biti u rosteru reprezentacije BiH. Mislim da on nikada ne bi doveo u pitanje igranje za BiH", kazao je Stojanović.

Ostvare li se sve želje čelnika Košarkaškog saveza i stručnog stožera reprezentacija BiH u grupi "A" na EP u Montpellieru (Francuska) mogla bi igrati u najjačem sastavu ikada u svojoj povijesti.

"Svi navijači BiH koji prate reprezentaciju u posljednjih 20 godina mogu se sjetiti da nam je uvijek falila duža klupa da bi napravili ozbiljniji rezultat. Po prvi put ove godine na Europskom prvenstvu, ako budemo kompletni, imali bi u rotaciji devet igrača koji bez ikakvog razmišljanja, mogu reći sigurno, osigurala bi prolazak u drugi krug natjecanja", tvrdio je Stojanović, dodavši:

"Kada uspoređujemo ovaj tim sa onim sa Eurobasketa 2013. samo je Teletović tada igrao u NBA ligi i Đedović u Euroligi. Ove godine Teletović i Nurkić su naši NBA igrači, zatim imamo tri euroligaša Miroslava Todića, Nemanju Gordića i Đedovića. Tu je, također, i novi naturalizirani Amerikanac Alex Renfroe koji dolazi iz Albe iz Berlina. Andrija Stipanović ima sjajnu sezonu u Turskoj, ove godine najjačoj europskoj ligi. Elmedin Kikanović u Rusiji i Francuskoj odigrao je možda najbolju sezonu u životu. Tu je i Adin Vrabac koji je igrao u Njemačkoj. Sa našim izbornikom Duškom Ivanovićem, u ovom trenutku najjačim izbornikom na Europskom prvenstvu po biografiji, reprezentacija BiH nikada nije imala jači tim. Naravno, ukoliko budemo kompletni".

Kopirati
Drag cursor here to close