Veliko priznanje

STK Mostar najbolji klub u državi: "Izabrala nas je struka, to je još veća čast"

Lifestyle / Zdravlje | 28. 01. 2015. u 13:28 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolnoteniski klub Mostar proglašen je nedavno za najuspješniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini u muškoj konkurenciji.

Točnije, taj naslov podijelio je s košarkaškim klubom OKK Spars, no činjenica da je STK Mostar proglašen najuspješnijim kolektivom u izboru svih sportskih saveza u BiH daje ovom priznanju dodatnu težinu.

'Za najboljeg u državi nas je proglasila struka, što nas posebno čini sretnim i počašćenim. Eto, sada smo službeno proglašeni najboljim kolektivom u BiH, no pitanje je hoćemo li biti najbolji u Mostaru, jer konkurencija nam je nogometni prvak HŠK Zrinjski', kaže na početku razgovora za Bljesak.info Dragan Palameta, predsjednik kluba koji je dvije godine zaredom proglašavan najboljim sportskim kolektivom u Mostaru.

Uspjesi STK Mostar u zadnje dvije sezone
Prvak BiH (2013. i 2014.)
Pobjednik Kupa BiH (2013. i 2014.)
Pojedinačni prvaci BiH u U21 kategoriji (2014.)
Kadetski prvaci BiH, ekipno i pojedinačno (2014.)
Subkadetski prvaci BiH, ekipno i pojedinačno (2014.)
Viceprvaci BiH ekipno u konkurenciji juniorki, mlađih kadeta i juniora

Ovaj klub, koji je obnovio stolnotenisku tradiciju u Mostaru, počeo je s ozbiljnim radom otkako je otvorena stolnoteniska dvorana na Rudniku.

Otvaranjem dvorane koja ima sve potrebne uvjete za stolni tenis krenuo je strelovit uspjeh kluba koji danas ima daleko najbolju mušku momčad u državi.

Ipak, STK Mostar je dvostruki uzastopni prvak i osvajač kupa BiH među ostalom i što za njih, iz prijateljskih pobuda igra Dragutin Šurbek mlađi. No, plan kluba je da u budućnosti seniorsku momčad čine isključivo igrači koji su potekli u STK Mostar.

'Danas u klubu imamo oko stotinu djece. Takva brojka je za jedan mali sport sjajna, jer uzmimo za primjer da nogometni klub Zrinjski ima oko 300 djece. Imamo odlične dečke i odlične stručnjake koji rade s djecom i rezultati se vide. Naši kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke osvajaju pojedinačne i ekipne naslove u BiH, a jedan od naših najtalentiranijih mladića Luka Matković je pozvan u uglednu stolnotenisku akademiju Dr. Časl u Zagrebu', dodaje Palameta.

Predsjednik STK Mostar kaže kako klub funkcionira zahvaljujući 'simbiozi roditelja djece članova kluba te uprave'. Ipak, klub bi teže funkcionirao da nema prijatelja i simpatizera kluba koji svesrdno pomažu STK Mostar, a kojih je popriličan broj.

'Izdvojio bih svakako Vjekoslava Bevandu, čovjeka koji nam pomaže od samih početak kluba, ali i ravnatelja studentskog doma Dragana Mikulića. No, pomoć naših prijatelja je neprocjenjiva. Miro Miljko, Ivan Sušac, Vedran Šimunović, Mate Rupčić, Dalibor i Vito Pušić, Marko Tadić, Dževad Rizvanović, Senad Ramadanović, Toni Vranjić, Zoran Matković, Ivan Ljubić, Marinko Soldo, Darko Stjepanović, Gordan Smoljan ,Dado Custović , svi oni snose zasluge što klub funkcionira na najbolji način i što smo postali najbolji sportski kolektiv u BiH', zaključio je Dragan Palameta.

Kopirati
Drag cursor here to close