"Pokazati zube"

Stjepanović: Maribor je malo podcijenio Zrinjski, Mostarci imaju šansu!

Sport / Nogomet | 21. 07. 2014. u 11:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao uvod za uzvratnu utakmicu sa Zrinjskim Maribor je u subotu svladao Rudar iz Velenja 1:0 u prvom kolu slovenskog prvenstva. Do 76. minute za goste igrao je jedan bivši igrač Zrinjskog Nemanja Stjepanović koji je za Dnevni list secirao slovenskog prvaka.

'Uvjeren sam da Zrinjski ima dobre izglede. Gledao sam prvu utakmicu i uvjerio se da Mostarci imaju igrače koji Mariboru mogu zadati dosta problema u Ljudskom vrtu', kazao je Stjepanović u razgovoru za Dnevni list te dodao:

'Moj je dojam da u Mariboru previše podcjenjuju Zrinjski, iako je prva utakmica potvrdila da za to nema razloga. Razgovarao sam s nekim igračima Maribora nakon utakmice i oni već razmišljaju o Maccabiju, iako sam ja, opet ponavljam, mišljenja kako Zrinjski može proći'.

Stjepanović je mišljenja kako slovenski prvak trenutačno nije na onoj razini iz proteklih sezona.

- Možda je u pitanju činjenica da je tek start sezone, možda kod nekih igrača ima i zasićenosti, ali rekao bih da to nije onaj Maribor koji dominira i ritmom lomi svoje protivnike. Tu je i najveća prilika Zrinjskog, jer će se Maribor vjerojatno dizati kako sezona bude odmicala.

Ovaj veznjak kaže da je u Mostaru očekivao upravo onakav Maribor.

- Njihov trener Ante Šimundža uvijek igra na rezultat. Zbog toga sam znao kako Maribor neće u Mostaru igrati previše otvoreno. Postavili su se čvrsto, ali sigurno su očekivali da će postići barem jedan pogodak koji bi im olakšao posao u uzvratu.

Iznenadio ga je, pak, sastav.

- Bio sam uvjeren da će Marcos Tavares krenuti od prve minute, baš kao što sam sada uvjeren da će biti starter u uzvratu. On im je jednostavno glavni igrač.

Kada govorimo o sastavu Maribora za uzvrat, Stjepanović smatra da će Šimundža napraviti još jednu promjenu.

- Ulog je dosta velik, u pitanju je ostanak u Europi na koju je Maribor naviknuo, tako da sam mišljenja kako će se odlučiti za malo iskusniji sastav. Tavaresa očekujem unutra, a mislim da će ovog puta krenuti i prošle sezone standardni Aleš Mertelj, što bi onda značilo da će Amir Dervišević na klupu.

Nemanja Stjepanović smatra da Zrinjski svoju taktiku ne bi smio bazirati na defanzivnoj igri.

- Ako želi proći, Zrinjski mora pokazati zube i to od starta utakmice. Maribor ne voli kada protiv sebe ima hrabru momčad koja zna igrati, koja može držati loptu u nogama, a Zrinjski definitivno ima igrače koji znaju igrati. Ako bi se, pak, Zrinjski odlučio samo na čuvanje svog gola, onda bi mu izgledi bili puno manji, jer bi Maribor znao pronaći put do mreže. Dakle, najvažniji savjet igračima je da budu hrabri, da se ne prepadnu atmosfere koju će napraviti domaći navijači i da od starta utakmice pokažu da žele proći, a ne samo odigrati utakmicu, zaključio je Stjepanović u razgovoru za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close