Sud

Steaua izgubila ime, grb i boju

Sport / Nogomet | 08. 12. 2014. u 07:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da u Rumunjskom nogometu nikad nije dosadno potvrđuje i dosad nezabilježen slučaj napopularnijeg kluba u zemlji i bivšeg europskog prvaka, koji je zbog izgubljene sudske parnice, prvenstvenu utakmicu u Iašiju morao odigrati bez korištenja svojeg slavnog imena, grba i tradicionalnih dresova.

Kako piše Hina, rumunjski Vrhovni sud potvrdio je presudu nižeg suda prema kojoj je ministartsvo obrane dobilo tužbu protiv Steaue zbog nedopuštenog korištenja imena kluba.

Steaua je osnovana 1947. godine kao armijski klub, a nakon privatizacije 2004. ministarstvo obrane je zabranilo korištenje imena klubu kojeg su tada vodili vlasnik Gigi Becali i menadzer Mihai Stoica, koji su obojica u međuvremenu završili u zatvoru.

Nogometaši Steaue su zato u utakmici protiv Iašija, koju su dobili s 1-0 pogotkom u sudačkoj nadoknadi, istrčali u žutom, a ne svima poznatom crveno-plavom dresu, bez grba, a na semaforu je umjesto Steaua pisalo samo "Gosti".

I neki mediji su, navodi Hina, izbjegavali pisanje imena Steaua, a navodno je vodstvo kluba na pragu dogovora s ministrom obrane kako bi se cijela situacija riješila i slavnom klubu vratilo ime.

Steaua je vodeća momčad lige s deset bodova prednosti ispred Cluja.

Kopirati
Drag cursor here to close