Eurobasket

Srbija slomila Rusiju za povijesni okršaj sa Slovenijom

Sport / Košarka | 15. 09. 2017. u 20:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Eurobasketa dramatičnom pobjedom nad Rusijom, rezultatom 87:79!

Srbija je tijekom utakmice imala i 16 poena prednosti, Rusi su se vratili zahvaljujući nevjerojatnom šutu u drugom poluvremenu, ali je onda stvari u svoje ruke preuzeo Bogdan Bogdanović i odveo ''Orlove'' do borbe za zlatnu medalju.

Prvo je minut i po prije kraja postigao veoma važnu trojku, a onda minijaturom definitivno riješio pitanje pobjednika. Potom su točku na novu fenomenalnu i hrabru partiju stavili Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić i Srbija će se u nedjelju boriti sa Slovenijom za zlatnu medalju. 

Izabranici Saleta Đorđevića poslije osam godina će igrati u finalu Eurobasketa, tada su u Poljskoj uvjerljivo poraženi od Španjolske, javlja B92.

Utakmicu u 'Sinan Erdem areni' Srbija je počela odličnom obranom i videlo se da je naglasak stavljen da se zaustavi Aleksej Šved. Poslije uvodnih poena Srbije, igrač Himkija je stigao do svog učinka, ali ga nisu previše dobro pratili drugi igrači. 

Također, Bogdan Bogdanović je bio izuzetno raspoložen na startu, pogodio je trojku iz trećeg pokušaja i mnogo opuštenije nastavio zatrpavati mrežicu rivala. Startni centar Ognjen Kuzmić zaradio je dve brze osobne greške, ustupio je mjesto Bobiju Marjanoviću i tada je krenuo show dvojice igrača. 

Centar Detroita poigravao se sa čuvarima, pogađao iz svih dijelova reketa, a stigao je i u stilu odsutnog Miloša Teodosića uposliti Vladimira Lučića. Bogdanović i Marjanović postigli su po 13 poena.

Finale je na programu u nedelju od 20.30, a meč za bronzu igra se četiri i po sata ranije. 

Kopirati
Drag cursor here to close