Igre u Hercegovini

Sportske igre mladih posjetile Široki Brijeg, Mostar i Čapljinu

Sport / Flash | 03. 07. 2015. u 13:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pete BH Telecom Sportske igre mladih su krajem lipnja mjeseca i početkom srpnja doputovale u Hercegovinu. U Širokom Brijegu, Mostaru i po prvi put u Čapljini, više od 3.000 djevojčica i dječaka se natjecalo u deset sportskih disciplina u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.

Visoke temperature nisu smetale sudionicima da pokažu svoje vještine i fer igru. Djevojčicama i dječacima iz ova tri grada pridružili su se i mališani iz Stoca, Metkovića, Neuma, Gruda, Ljubuškog, Čitluka, Trebinja i Međugorja, priopćili su organizatori Sportskih igara mladih.

Čapljina je po prvi put domaćin Igara, a natjecanja u ovom gradu na jugu Hercegovine službeno su počela tradicionalnim izvođenjem početnog udarca načelnika Smiljana Vidića: 'U zdravom tijelu zdrav duh, time se uvijek vodimo. Stiglo je više od tisuću prijava, a djeca su sretna što će se natjecati'.

Djevojčica, Iva Bule i njena rukometaška ekipa je bila jedna od najspretnijih: ''Dale smo jedanaest golova, protivničkoj ekipi smo pustile da daju samo jedan go. Drago nam je što dolazimo u Sarajevo.'' Igre su zaakooon-poznat je slogan među mališanima na Sportskim igrama mladih, ali kada se pokaže i dokaže na terenima, zaslužuje sve pohvale.

Oni najbolji su za svoju ekipu osigurali mjesto na Finalnom natjecanju u Sarajevu, koje će biti održano od 18. do 23. kolovoza. ‘’Pobjednici svih sportova otputovat će besplatno na finalno natjecanje u Sarajevo. Nakon Sarajeva putujemo na Veliko Međunarodno Finale u Split.’’, istaknuo je Haris Deliahmetović, predsjednik Sportskih igara mladih BiH.

Fer igra ima posebno mjesto na BH Telecom Sportskim igrama mladih. Igre u sklopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz financijsku podršku USAID-a, promoviraju sport i njegove vrijednosti, toleranciju i prijateljstvo.

Do kraja ovog ljetnog raspusta najveselija ekipa posjetit će 28 bh. gradova. Nakon toplih gradova u Hercegovini natjecanja se nastavljaju već sutra u Sarajevu, koja će trajati tri dana. Svi zainteresirani još uvijek se mogu pridružiti sudionicima prijavom putem web stranice www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930.

Kopirati
Drag cursor here to close