Velikan bh. košarke

Spektakl u Skenderiji u sjećanje na Mirzu Delibašića

Sport / Košarka | 11. 09. 2014. u 15:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U znak sjećanja na sportaša stoljeća BiH, velikana košarkaškog sporta i ogromni doprinos koji je Mirza Delibašić imao za Košarkaški klub Bosna, Grad Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu i košarkaški sport u cjelini, KK Bosna organizira deseti memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić".

''Kao Klub obavezali smo se da će memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić imati tradicionalni karakter. Naravno, tu obavezu smo ispunili tako što smo i ove godine u goste pozvali tri eminentna europska košarkaša tima koji će uzeti učešće na ovom turniru - Cibonu, Partizan i Turk Telecom'', poručuju iz KK Bosna.

Turnir se održava 13. i 14. rujna u dvorani "Mirza Delibašić", KSC Skenderija.

Polufinalne utakmice igraju se u subotu. U prvoj utakmici u 17 sati sastaju se Bosna i Turk Telecom, a u drugoj (20.00) Cibona i Partizan. Utakmica za treće mjesto igra se 14. rujna u 17, a finale u 20 sati.

Osim eminentnih klubova koje će svojim učešćem uveličati ovaj košarkaški spektakl u glavnom gradu BiH, 10. turnir će ove godine biti održan u posebnom ozračju.

U čast imena Mirza Delibašić i košarkaškog naslijeđa koje je ostavio iza sebe, dres KK Bosna sa brojem 12 će biti umirovljen i preseljen pod svodove dvorane koja nosi ime najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine proteklog stoljeća.

Posjetitelji turnira će imati priliku fotografirati se sa najznačanijm trofejom u klupskoj povijesti Bosne dugoj 63 godine, peharom prvaka Europe iz 1979 godine, koji je osvojila generacija koju je sa klupe predvodio Bogdan Tanjević.

U cilju animacije publike, uprava kluba odlučila se za popularnu cijenu od 10 KM za dvije utakmice u danu, a pripremaju se i drugi nagradni i pozivni paketi za sve košarkaške škole u Sarajevu i BiH, priopćeno je iz KK Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close