Meč s "plemićima"

Sloboda počinje pripreme za duel sa Zrinjskim

Sport / Flash | 18. 04. 2017. u 11:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon teškog poraza u duelu sa Krupom, igrači Slobode imali su dan odmora koji se, zbog uskršnjih praznika, produžio za još jedan.

Tako je prvi trening nakon subotnjeg poraza zakazan za danas u 16.30 sati, čime će ujedno početi pripreme za subotnji duel na Tušnju sa Zrinjskim.

U stručnom stožeru Slobode smatraju da je debakl protiv Krupe tek donekle poremetio planove Tuzlaka u borbi za 4. poziciju. Sloboda je još u igri i unatoč teškom rasporedu koji slijedi, sudbinu drži u svojim rukama, ponajviše zbog pobjede u Bijeljini protiv Radnika, a potom i poraza Semberaca u Mostaru.

Za meč s "plemićima" trener Vlado Jagodić ne može računati na Samira Efendića, koji je dobio treći žuti karton.

No, po svemu sudeći zaigrat će kapiten Amer Ordagić, koji se prilično oporavio od ozljede. S treninzima je počeo i Adnan Jahić, mada je teško očekivati da će, zbog duže pauze, zaigrati u subotu.

Za ovu sezonu potpuno je izgubljen Samir Merzić koji je bolestan i još uvijek obavlja razne medicinske pretrage.

Na raspolaganju je Aleksandar Subić koji je „odradio“ suspenziju, a ostaje dilema ko će protiv aktualnog prvaka čuvati mrežu.

Sve dobro što je ostvario u meču sa Radnikom, mladi Filip Erić pokvario je lošim obranama protiv Krupe. Dvojbu hoće li se među vratnice vratiti Adnan Hadžić ili će ostati Erić, Jagodić će riješiri do petka. U kombinaciji je i mladi Azir Muminović.

Sloboda je u četiri kola Lige za prvaka ostvarila pobjedu i upisala tri poraza. Tuzlaci igraju po sistemu „toplo – hladno“, nikako da uđu u seriju ujednačenih igara.

Posebno zabrinjava činjenica da i dalje primaju puno golova, a ne daju „gol više“, što je bila konstanta u prvom dijelu sezone. Zbog toga u četiri minula kola Lige za prvaka imaju lošiji skor od svih rivala. Istina, u predstojećih šest susreta četiri puta su domaćini, pa mogu popraviti dojam i položaj na tabeli.

Utakmica Sloboda - Zrinjski igra se u subotu od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close