Zrinjski

Slišković: Dobro je što otvaramo na Koševu

Sport / Nogomet | 21. 07. 2017. u 09:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski kampanju obrane naslova u nedjelju otvara gostovanjem na Koševu, a to po mišljenju šefa struke Blaža Sliškovića nije nužno otegotna okolnost. 

“Više volim što idemo na Koševo nego u Krupu ili Bijeljinu, motiv je veći..., nema potrebe posebno motivirati igrače”, rekao je šef struke Plemića. 

Prije dva dana Zrinjski se remijem u Ljudskom vrtu oprostio od Europe, što je po Sliškoviću detalj koji sada treba gurnuti u stranu...

“Sad je važno da rasteretim igrače, da zaborave ono što se dogodilo prije dva dana i ohlade glave. Nema potrebe više o tome razmišljat, moramo se okrenuti prvenstvu. Motiv dolazi sam od sebe kad igrate na Koševu i prvenstvo otvarate derbijem. Vjerujem da ćemo imati taj motiv da se s pozitivnim rezultatom vratimo iz Sarajeva.”

Vratio se usput na dvomeč s Mariborom u kojem Zrinjski nije razočarao, što je sigurno dobar znak pred početak prvenstva. 

“Ne vjerujem da će igrače biti problem vratiti nakon dvije utakmice s Mariborom, gdje zaista ni u jednom trenutku nismo bili u podređenom položaju. Pokazali smo da se možemo nisiti s ekipom koja je prije par godina ugostila Schalke, Chelsea i takve velikane..., zato ne mislim da će se igračima biti teško 'prekontati' na prvenstvo u kojem imamo ambicije kao i prošle godine i zato nam je važno što bolje krenuti. Nastojat ćemo dobiti Sarajevo, jer samo iz takve zamisli možemo do pozitivnog rezultata.”

U novoj sezoni očekuje pojačanu konkurenciju u vrhu.

“Od Širokog očekujem da će se naći među tri - četiri ekipe. Mnogo toga ovisit će o samom startu, prvih četiri  - pet kola treba biti oprezan da se ne dogodi neki kiks. I ove, kao i prethodnih, očekujem manje-više iste kandidate za vrh. Što se nas tiče, želimo potvrditi titulu, a utakmice protiv Maribora potvrdile su mi da to možemo.”  

Treća titula. Zašto ne?

Uspije li Zrinjski, svezat će tri titule, dosad neviđeni uspjeh u bh. nogometu. 

“Mi se nadamo. Nestvarne su mnoge stvari u životu pa se ostvare. Prošle godine smo igrali da potvrdimo titulu. Ove godine idemo to učiniti treći put... zabetonirat to u povijest. To je samo motiv više.”

Sarajevo ga, kaže, ne može iznenaditi. 

“Pratio sam utakmice Sarajeva u Europi. Nezasluženo su ispali. Sarajevo ima način igre kao i prošle godine. Određeni igrači preuzeli su ulogu Duljevića, tako da nešto posebno u načinu i stilu igre nisu mijenjali. Ne vjerujem da će mi prirediti neko iznenađenje.”

Kadar nije potpun, ali situacija nije zabrinjavajuća. 

“Kako sam čuo na putu iz Maribora, Nermin je počeo trenirati, šutirao je loptu, što mu je do sada predstavljalo problem. Ali vidjet ćemo koliko je spreman nakon desetak dana bez treninga. Filipović je u Mariboru upao u jedne škarice i koljeno mu je škljocnulo, ali već sutradan se nakon terapija bolje osjećao”, zaključio je Baka. 

Utakmica se na Koševu igra u nedjelju od 19 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close