Europska liga

Slavila sva tri hrvatska kluba, zabio mlađi brat Blanke Vlašić

Sport / Nogomet | 17. 07. 2014. u 20:46 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na otvaranju nove europske sezone nogometaši Rijeke su na Kantridi pobijedili Ferencvaros 1-0 i približili se plasmanu u treće pretkolo Europske lige.

Pogodak odluke zabio je Ivan Krstanović u 84. minuti iz kaznenog udaraca kojeg je izborio Andrej Kramarić. Rijeka je posve zasluženo stigla do pobjede. Dominirala je cijeli susret, prema mađarskim vratima ja uputila 15 udaraca, a imala je i 12 kornera. S druge strane Mađari nisu uputili niti jedan udarac prema Kvržićevim vratima.

Nogometaši RNK Splita su na Parku mladeži pobijedili izraelski Hapoel Beer Shevu s 2-1 (0-1).

Splićani su napravili preokret u drugom dijelu, u samo sedam minuta, pogocima Tomislava Dujmovića (78) i Mate Bilića (85-11m) došli su do velike pobjede i prednosti protiv izraelskog doprvaka.

Izraelci su poveli u 31. minuti prekrasnim pogotkom Maora Buzagla, koji je iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio sami lijevi gornji kut Splitovih vrata.

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u Irskoj pobijedili Dundalk 2-0 i praktički već nakon prve utakmice osigurali nastavak natjecanja u najmasovnijem europskom kupu.

Golove za Hajduk zabili su Mijo Caktaš (9) i Nikola Vlašić (73). Mlađi brat hrvatske atletičarke Blanke Vlašić nastupom u Irskoj postao je najmlađi Hajdukov eurodebitant u povijesti, a debi je okrunio golom. Vlašić je nastupio sa 16 godina i devet mjeseci čime je prestigao Marija Tičinovića koji je do sada držao rekord kao dva mjeseca stariji.

Kopirati
Drag cursor here to close