liga prvaka

Slavila oba kluba iz Manchestera, Real i City izborili drugu fazu

Sport / Nogomet | 03. 11. 2015. u 21:49 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras smo dobili prve sigurne sudionike nokaut faze Lige prvaka. Real je u Madridu s 1:0 svladao PSG i dva kola prije kraja osigurao je osminu finala.

Jedini pogodak postigao je Nacho Fernandez u 35. minuti. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić odigrao posljednjih deset minuta.

U istoj grupi Šahtar je u Donjecku s 4:0 svladao Malmo za prvu pobjedu. Dva pogotka na ovoj utakmici zabili su sadašnji (Srna) i bivši hrvatski reprezentativac (Eduardo).

Nokaut fazu izborio je Manchester City koji je s 3:1 svladao Sevillu, a osigurao je najmanje drugo mjesto jer su Borussija i Juventus u Monchengladbachu igrali 1:1, pa sad engleska momčad ima šest bodova više od Seville.

Svi golovi u Sevilli pali su u prvih 36 minuta – za Engleze su pogađali Sterling, Fernandinho i Bony, a kod Seville je strijelac bio Benoit Tremoulinas.

U skupini C Benfica je pobijedila Galatasaray 2:1 i preuzela vodstvo na ljestvici. Golove za portugalski sastav zabili su Jonas (52) i Luisao (67), a za goste je pogodak postigao Podolski (58).

Benfica je od 86. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Gaitan, no Galatasaray to nije iskoristio. U drugom dvoboju Astana i Atletico Madrid su pred 29,000 gledatelja odigrali bez pogodaka.

Bila je to siromašna utakmica bez previše prilika nakon koje domaćin može biti mnogo zadovoljniji jer je osvojio svoj tek drugi bod u skupini.

Benfica vodi na ljestvici s devet bodova, Atletico ima sedam, Galatasaray četiri, a Astana je na začelju s dva boda.

Slavila je i druga momčad iz Manchestera. United je jedva svladao CSKA golom Waynea Rooneyja, no u toj grupi sve je otvoreno jer PSV s 2:0 svladao Wolfsburg.

Treba reći da je na Old Traffordu domaći klub za zagrijavanje gledateljima pustio i Ode to Manchester United koju je napisao Mostarac Mario Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close