pao prvak

Sjajna Hrvatska nokautirala Španjolce!

Sport / Nogomet | 21. 06. 2016. u 20:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je pobijedila Španjolsku! Jedna od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela Eura završila je pobjedom Hrvatske, koja je s 2:1 porazila Španjolsku i osvojila skupinu D. Ovom pobjedom Hrvatska će u osmini finala igrati s lakšim protivnikom, vjerojatno Slovačkom, dok Španjolci moraju na Italiju.

Hrvati su u Bordeauxu odigrali sjajnu utakmicu, čak i bez Luke Modrića, te su nanijeli branitelju naslova prvi poraz na europskim prvenstvima nakon 2004. godine!

Hrvatski izbornik Ante Čačić napravio je pet izmjena u odnosu na utakmicu s Češkom i poslao na teren nekoliko debitanata.

Takva ekipa izdržala je protiv europskog prvaka samo sedam minuta. David Silva uputio je idealan pas Fabregasu, ovaj poslao loptu prema golu, a Alvaro Morata ju je samo ubacio u vrata.

Unatoč šoku Hrvatska se nije predala. Naprotiv. Prvo je Ivan Rakitić nakon pogreške vratara De Geae lobom pogodio vratnicu (i gredu), a onda je u 45. minuti nakon ubačaja Ivana Perišića pogodio Nikola Kalinić.

BIo je to prvi pogodak koji su Španjolci primili na ovom Euru, ali i prvi nakon 735 minuta nogometa na zadnja dva europska prvenstva.

U drugom poluvremenu obje ekipe promašile su po jednu priliku, no onda je sudac Kuipers dosudio jedanaesterac za Španjolce u 70. minuti, nakon navodnog prekršaja Vrsaljka na Silvi. Jedanesterac je izveo Sergio Ramos, no Danijel Subašić mu je sjajno obranio!

I onda kada se činilo da će završiti neriješeno, Hrvatska je istrčala kontru, lopta je došla do Ivana Perišića koji je pogodio za 2:1.

Iako se najavljivao novi incident, treba reći da je utakmica u Bordeauxu prošla bez ikakvih izgreda, najviše zahvaljujući specijalcima koji su okružili tribinu s hrvatskim navijačima.

Kopirati
Drag cursor here to close