Zagreb FFC Futures

Sjajan izlet Marina Čarapine u K1 svijet!

Sport / Flash | 02. 10. 2014. u 15:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu se u subotu održao još jedan u nizu FFC Future turnira. FFC futures predstavljaju kvalifikacijske turnire kojima je cilj okupiti nove mlade K1 i MMA borce na području Balkana pa i šire.

Na trećem po redu FFC futures nastupio je i Mostarac Marin Čarapina u kickboxing disciplini K1 kategorija do 85 kg. Kategorija je bila sastavljena od osam boraca i borac je u jednom danu morao pobijediti tri borbe za redom ukoliko se želio okruniti prvim mjestom.

Čarapina inače dolazi iz svijeta tajlandskog boksa, no odlučio se okušati i u kickboxing disciplini K1. Prvu borbu je zbog odustajanja protivnika Marka Vidovića iz Hrvatske prošao u sljedeći krug natjecanja gdje ga je čekao odlični borac, također iz Hrvatske Marko Rupčić. U dosta žestokom meču Mostarac je dominirao nad Rupćićem te se tako plasirao u finale.

Finalne borbe su bile prenošene uživo na Fight Channelu a Čarapinu je u finalu čekao Ukrajinac Nikita Chub koji je kao osvajač amaterskog K1 prvenstva svijeta za 2014. bio favorit turnira. U izjednačenoj borbi Marinu je nedostajalo malo sreće i profesionalnog iskustva pa je borba završila pobjedom Ukrajinca na bodove.

Ovo je veliki uspjeh za ovog mladog Mostarskog borca a ovim plasmanom u finale FFC-a dokazao je još jedanput da se na njega može računati u budućnosti kao ozbiljnog kandidata za osvajanje titula.

“Zahvaljujem se svom treneru tajlandskog boksa Miri Velagiću i momcima iz kluba MTC Hunter posebno svom sparing partneru Marinu Puljiću, kao i kondicijskom treneru Borisu Pandži, zatim Slavenu Planiniću i momcima iz njegovog kluba Slava MMA, Damiru Miletiću (Fanti) boks treneru i profi bokseru Damiru Belji koji su mi puno pomogli u pripremama za ovako jak turnir. Također hvala sponzorima koji su osigurali sredstva za odlazak na FFC turnir i to: Sportska kladionica - Millennium, Caffe bar Maraschino, Autoprevoz-Teretni promet Mostar, SPrint Mostar i X-FIT Mostar”, poručio je Marin Čarapina.

Kopirati
Drag cursor here to close