Derbi kola

Širokobriježanke preokretom do pobjede nad Željezničarom

Sport / Nogomet | 22. 04. 2017. u 18:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice Širokog Brijega ostvarile su veliku pobjedu (1:2) na teškom gostovanju kod ekipe Željezničara 2011 u Bosanskoj Krupi u derbiju 10. kola Prve lige Federacije BiH.

Iako su domaće nogometašice povele na samom otvaranju, ekipa trenera Ivan Kvesića napravila je preokret u nastavku i stigla do važne pobjede.

Elvira Aličić dovela je domaću ekipu u vodstvo već u 2. minuti susreta. Iako je pogodila iz nedozvoljene pozicije (barem tri domaće igračice bile su u zaleđu, nap. a.), sudac Faruk Kadić je pokazao na centar. No, Širokobriježanke se nisu dale pokolebati. Nakon blagog šoka, povezale su konce svoje igre i u potpunosti preuzele kontrolu nad utakmicu.

Terenska inicijativa urodila je plodom u 61. minuti kada je agilna Slavica Glavota matirala domaću vratarku Dijanu Kurtović za poravnanje rezultata.

Potpuni preokret i pobjedu svojoj ekipi donijela je Julija Kvesić pogotkom u 76. minuti susreta. Širokobriježanke su mogle i do uvjerljivije pobjede, ali je greda čak tri puta zaustavila pokušaje bh. reprezentativke Branke Bagarić.

Kopirati
Drag cursor here to close