Zadnje kolo

Široki želi napraviti nešto što mu nikad dosad nije uspjelo

Sport / Košarka | 22. 04. 2014. u 11:34 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Širokog i Igokee u srijedu će na "Pecari" igrati derbi susret šestog, posljednjeg kola košarkaške Lige 4.

Igokea će u tom susretu pokušati ostvariti pobjedu sa sedam ili više poena razlike, kojom bi zauzela prvo mjesto na tabeli pred početak doigravanja, dok bi Širokobriježani eventualnim trijumfom ostali jedina neporažena ekipa Lige 4. Za osvajanje prvog mjesta na tabeli odgovara im i poraz manji od šest poena razlike.

No, Široki želi pobjedom završiti Ligu za prvaka u kojoj postiže rezultate kakve nitko nije očekivao.

'Ni kada smo bili najjači, kada smo imali samo jedan poraz u cijelome prvenstvu, nije nam uspjelo završiti Ligu za prvaka bez poraza. Tada smo, u sezoni 2010./2011. imali samo 9-1. Zato bi bilo lijepo s pobjedom završiti ovu Ligu 4 i staviti šlag na tortu', kaže za Bljesak.info trener Širokog Ivan Velić te dodaje:

'U svakom slučaju, Igokea je favorit, bez obzira na tih naših 5-0. Oni imaju 15 jakih igrača koji u svakom trenutku mogu donijeti prednost, a mi uvijek 'kuburimo' s ozljedama. Evo sada u utakmicu ulazimo s ozlijeđenim Mikulićem i Peršićem'.

Velić priznaje da ni on niti bilo tko drugi u klubu nije očekivao da će Široki ovako uvjerljivo početi bh. prvenstvo, s ekipom u kojoj pola ekipe čine dojučerašnji juniori.

'Ni ne možeš očekivati da ovako startaš kada izgubiš pola ekipe. Puno igrača je odjednom prešlo dva ranga iznad, a to je ogromna pobjeda. Naravno da je lijepo pobjeđivati, ali meni je draže što smo postali tim, što igrači ginu jedan za drugog. Idemo postepeno, a vidjet ćemo koji su nam limiti', zaključio je Ivan Velić za Bljesak.info.

U borbi za treće mjesto u Mrkonjić Gradu će igrati Mladost i sarajevski Spars.

Doigravanje će početi iduće srijede.

Parovi zadnjeg kola (srijeda)
Široki - Igokea (19.00)
Mladost - Spars (20.00)

1. Široki 5 5 0 386:326 10
2. Igokea 5 4 1 352:282 9
3. Mladost 5 1 4 309:389 6
4. Spars 5 0 5 313:363 5

Kopirati
Drag cursor here to close