S igračem manje

Široki u završnici ispustio pobjedu nad Vitezom

Sport / Nogomet | 24. 07. 2016. u 19:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je s igračem manje odigrao 1:1 protiv Viteza u utakmici prvog kola Premijer lige BiH igranoj na Pecari.

Iz blijedog prvog poluvremena vrijedi izdvojiti samo dva udarca s distance koje su uputili Zoran Plazonić i Ivan Baraban. U 31. minuti ''Plavo-bijeli'' su ostali s igračem manje - Zoran Plazonić, kao posljednji igrač obrane, srušio je protivničkog igrača u kontri te je sudac Darko Obradović pokazao izravni crveni karton.

Široki je do kraja poluvremena igrao povučeno, no Vitez nije stvorio izgledniju priliku.

U nastavku susreta domaći su zaigrali dosta agresivnije što im se i isplatilo u 56. minuti kada za 1:0 glavom pogađa Ivan Krstanović nakon ubačaja Dine Ćorića.

Momčad Branka Karačića djelovala je bolje na terenu te imala posjed lopte unatoč igraču manju, no nije uspjela povećati vodstvo. U 86. minuti šok na Pecari - Vitez je izjednačio preko rezervnog igrača Armina Kapetana koji je glavom zatresao mrežu Antonija Solde.

Široki je pritiskao u samoj završnici, no nije uspio doći do pobjedonosnog pogotka. U 92. minuti u dva navrata u šesnaestercu su bili srušeni Krstanović i Baraban, no Obradović je samo odmahnuo rukom. U 93. minuti Krstanović je ponovno srušen u šesnaestercu, burno je reagirala klupa Širokog, kao i navijači, no Obradović se nije oglasio.

1. kolo:

Subota
Čelik – Metalleghe BSI 1:3
Sloboda – Olimpic 3:0
Željezničar – Sarajevo 1:1

Nedjelja
Krupa – Mladost 1:1
Široki Brijeg – Vitez 1:1
Zrinjski – Radnik 2:1

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close