Derbi na Pecari

Široki s igračem više neriješio sa Sarajevom

Sport / Nogomet | 25. 09. 2016. u 18:33 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i Sarajevo odigrali su neodlučeno 2:2 u odličnom derbiju 10. kola Premijer lige BiH igranom pred oko 3.000 gledatelja na stadionu Pecara. Puno zadovoljniji s ovim bodom mogu biti gosti jer su 24. minute igrali s igračem manje.

Široki je imao otvaranje iz snova - već u drugoj minuti domaći su vodili. Ivan Crnov izveo je udarac iz kuta, a glavom mrežu Pavlovića pogodio je Boris Pandža.

U 20. minuti ''Bordo'' momčad je došla do izjednačenja. Nakon jednog prekida Saša Novaković je pogodio za 1:1. Samo četiri minute kasnije Sarajevo je ostalo bez igrača manje. Saša Balić srušio je Ivana Krstanovića kao posljednji igrač obrane te mu je sudac Ognjen Valjić pokazao izravni crveni karton.

Zanimljivo, Sarajevo i dalje ne zna za pobjedu na Pecari u prvenstvenim susretima.

No, ni to nije spriječilo Sarajevo da preokrene susret. U 38. minuti katastrofalnu grešku obrane koristi Nermin Crnkić te dovodi svoju momčad u vodstvo.

Na poluvremenu trener Branko Karačić u igru je ubacio Luku Menala i Juru Ivankovića, a izmjena mu se isplatila već u 55. minuti kada mladi Menalo pogađa za 2:2.

Do kraja susreta Široki je imao terensku inicijativu, prijetio je u nekoliko navrata, no do kraja susreta nije mogao kreirati preokret. Utakmicu je obilježilo nesigurno suđenje Ognjena Valjića kojem su domaći imali štošta prigovorit nakon utakmice, a s Pecare je ispraćen zvižducima.

U 11. kolu Široki Brijeg ide u goste Olimpicu, a Sarajevo dočekuje Slobodu.

Klub navijača Škripari na ovom susretu je službeno proslavio 20. rođendan, a sve su obilježili u 20. minuti velikom bakljadom. Nogometaši Širokog Brijega prije utakmice su Škriparima podijelili majice s motivima proslave 20. rođendana.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close